Benzina v rámci svého projektu Rozjeďte to naplno dlouhodobě podporuje sportovní aktivity a motivuje lidi k posouvání vlastních hranic. Loni se zaměřila především na běhání, které prožívá velký boom, a jedná se o sport, který může provozovat úplně každý. Proto se Benzina rozhodla unikátním způsobem sestavit vlastní tým pro úvodní závod, který se konal poslední dubnový den ve Ski areálu Kouty na Moravě.

Všechno začalo v CrossFit NewParku v Brně, kam se prvního dubna sjeli všichni zájemci o účast v Benzina týmu. Aby se člověk mohl zúčastnit kvalifikace, stačilo se jednoduše přihlásit na stránkách Benziny. Dostat se ale do samotného výběru, to už byl mnohem tvrdší oříšek. „Všichni absolvovali náročný sedmiminutový kruhový trénink, který nakonec určil 30 statečných, kteří v Koutech závodili v barvách Benziny,“ vysvětluje princip výběru Agnieszka Bobrukiewicz z Benziny.

Tým, který Benzina vybavila také speciálními běžeckými kompresními podkolenkami, se na náročné trati v Koutech rozhodně neztratil. Mezi patnáctku nejlepších se vměstnali hned tři běžci z týmu. „Bylo to pekelně náročné, ještě teď cítím každý sval, jsem ale maximálně spokojený,“ hodnotil závod po doběhu nejlepší běžec Benzina týmu Matěj Vrba, který doběhl na skvělém 7. místě.

Neotřelý sportovní zážitek si chválili všichni členové týmu a plánují si Spartan Race ještě někdy vyzkoušet. Díky Benzině se jim to může splnit znovu ještě v letošním roce, kdy se 23. září uskuteční další závod v sérii, tentokrát v Liberci. A Benzina tým bude opět na místě. „I tentokrát se do kvalifikace bude moci přihlásit každý. Zájemci opět projdou tvrdým testem v podobě kruhového tréninku, šance obléknout dres Benziny bude oproti závodu v Koutech o něco vyšší, plánujeme totiž rozšířit velikost Benzina týmu na 40 lidí,“ uzavírá Agnieszka Bobrukiewicz a dodává: „Snažíme se k tradiční značce Benzina přitáhnout mladou generaci. A i díky těmto adrenalinovaným aktivitám se nám to daří.“ O detailech kvalifikace se zájemci včas dozvědí na Facebooku nebo webu Benziny.

BOX Co je Spartan race?

Jedná se o extrémní běžecký závod v terénu, během kterého běžci překonávají různé překážky. Inspirován je náročnými vojenskými cvičeními a populární je po celém světě. Běžci si mohou zvolit různé úrovně obtížnosti od pětikilometrové tratě s 20 překážkami, až po takzvanou „bestii“, která obnáší 20 kilometrů běhu s více než třicítkou překážek.

BOX Kdy a kde je možné se letos zúčastnit Spartan Race?

  • 19. srpna, Litovel
  • 23. září, Liberec

FB – https://www.facebook.com/Benzina.cz/

Website – http://www.benzina.cz/…ky/main.aspx

Video:


Fotogalerie: