Tomáš Blaha, reprezentant klubu Asics Kroměříž a polská běžkyně Agata Warlo se stali vítězi 35. ročníku Běhu zámeckým parkem.

Na start závodu se postavilo 190. běžců, mezi nimi také favorit, výborný opavský běžec v dresu Dukly, Jan Sýkora. Vyzrálo na něm ovšem nakonec zkušené duo Běžeckých „lišáků“ Blaha a Bitala. Více sil měl nakonec Tomáš, odvezl si z Kravař hlavní cenu – hodinky Festina a zůstal jen čtyři sekundy za traťovým rekordem Aleše Mika.

„Začátek jsem se snažil nepřepálit, držel jsem se poměrně dost zpátky společně se čtvrtým Piotrem Bielinskim, ale postupně jsem stupňoval tempo a v posledním kole jsem si už věřil a dotáhl to do cíle s poměrně velkým náskokem“ prozradil nám po závodě Tomáš.

Mezi ženami byla situace po celý závod poměrně jednoznačná, systémem start-cíl zvítězila polská běžkyně Agata Warlo, před druhou, výborně běžící Ivanou Zbořilovou z Karviné. Třetí doběhla Kristína Frýzová z klubu Musching Team Ostrava. I v tomto případě odolal traťový rekord polské běžkyně Michaliny Mendecké.

Běh zámeckým parkem provázel tak jako každý rok velký zájem diváků, před hlavním závodem proběhly běhy mladých atletů, kterých se na různých distancích sešlo okolo sto padesáti. Pořadatelé děkují všem běžcům, dobrovolným pomocníkům a divákům za účast a těšíme se na vás při dalších akcích pořádaných naším klubem.

Karel Michalčík

Výsledky

Foto 311× – Zdeněk Černý

Foto 243× – Miroslav Kravčík