Boskovická etapa, která se běžela pod patronátem starostky města paní Hany Nedomové byla odstartována za běžecky příjemného letního počasí s polojasnou oblohou a teplotou těsně nad 20°C. S přibývajícími kilometry se obloha proměnila ve slunečnou a o tepelnou pohodu běžců se postaral čerstvý větřík. V etapě nestartovali běžci MiniMUM a startovní pole tvořilo 75 účastníků, což bylo o 7 více než vloni. O tradiční doprovod za „hradby města“ se postarali příslušníci Městské policie.

Daniel Orálek se na první občerstvovací stanici odpoutal od svých pronásledovatelů a až do cíle běžel osamocen a postupně zvyšoval náskok na druhého Romana Košťáka, který v cíli činil 15 minut. Dan dorazil do cíle za 3:19 hod a oproti loňsku se zlepšil o 4 minuty. Zda šlo o zrychlení však není zřejmé, neboť etapa byla po drobné úpravě kratší než ta loňská. Roman, běžící MUM poprvé, udělal oproti první etapě, kde byl 20., velký výkonnostní skok a zlepšil se o 21 minut (3:34 hod). Třetí v cíli byl loňský vítěz MiniMUM Jiří Partl za 3:36 hod, který obdobně jako Roman po první rozvážněji absolvované etapě přitvrdil a zlepšil se mezietapově o 8 minut. Čtvrtý byl Martin Šerák (3:36 hod) před Zbyňkem Vondrákem (3:44 hod).

V rozmezí jedné minuty následovali Jaroslav Urban, Dušan Alman a Jaroslav Vicher (3:46 hod) před Bronislavem Hlaváčem a Liborem Konečným (3:47 hod). Nejrychlejším zahraničním běžcem byl na 19 místě Michael Kiene z Německa (4:07 hod). Prvních 15 běžců v etapě pokořilo hranici 4 hodin, čímž byla po Lomnické i Boskovická etapa rychlejší než ta loňská.

Mezi ženami zvítězila celkově 25. a v první etapě mezi ženami druhá, loňská vítězka MiniMUM Ivana Hrdličková (4:16 hod), před Sylke Kuhn (4:54 hod) a Andreou Plachou (4:59 hod). Rovnoměrným tempem dosáhla cíle i Sigrid Eichner, to se bohužel nepodařilo loňské vítězce MUM Lence Horákové, která po 18 km musela pro bolest kolena ukončit závod. Krátce po Sigrid doběhli do cíle nejzkušenější běžci Jürgen Kuhlmey z Německa a Andrasz Maczo z Maďarska.

V celkovém pořadí vede po dvou etapách Dan (6:35 hod), před Martinem Šerákem (7:08 hod) a Jaroslavem Vicherem (7:18 hod). Nejrychlejším zahraničním běžcem je celkově 20. Michael Kiene (8:31 hod), který již vloni překročil hranici 500 uběhnutých maratonů.

Na 52. místě se nachází Tomáš Zahálka, známý během naboso, který zkouší zdolat celý MUM. V první Lomnické etapě absolvované za 5:03 hod uběhl naboso ca 10 km a Boskovickou etapu, která již svým názvem k tomu sama vybízí absolvoval naboso celou. Časem 6:23 hod ustanovil výchozí a do budoucna zřejmě dlouho platný rekord této etapy. Nejvyrovnanější výkony podává celkově 10. Dušan Alman, který obě etapy absolvoval v téměř shodném čase 3:46 hod.

Mezi ženami po dvou etapách vede celkově 21. Ivana Hrdličková (8:31 hod), před Alenou Plachou (9:51 hod) a Alžbětou Tiszovou ze Slovenska (9:56 hod). V celkovém pořadí je po dvou etapách evidováno celkem 245 běžců.

Boskovickou etapu nedokončili tři účastníci. Několik běžců zakufrovalo mezi 2. a 3. občerstvovací stanicí, kde se nacházel nově vedený úsek trasy. Brali to však sportovně, se značením trasy problém neměli.

Následující třetí, díky zařazení do Oblastní Blanenské Ligy tradičně početně hojně zastoupená Blanenská etapa startuje v úterý 4.7.2017 opět ve dvou vlnách ve 14:00 a 15:00 hod od Sportovní haly na Mlýnské ulici v Blansku. První autobus s běžci vyjíždí od ZŠ v Lomnici na místo startu ve 12:00 hod.

Podrobné výsledky naleznete na www.ultracau.ron.cz