Na atraktivní trati přišli změřit síly s matadory poháru, jenže na ně byli opět krátcí. Bláznivá kopcovitá trať v okolí hotelu Myslivna v brněnských Kohoutovicích, která představovala letošní patnáctý díl Triexpert Cupu, znovu přilákala českou špičku orientačního běhu. Zástupci brněnských Žabovřesk se však museli sklonit před dominátory obvyklých středečních klání.

Sedmikilometrové houpačce v krásných lesích totiž v mužích bez problémů vévodil Jiří Čípa a v ženách ho napodobila Patrícia Puklová. Její triumf sice nebyl tak jednoznačný, přesto mohla být v klidu.

To Čípa při absenci Jiřího Petra, který o víkendu zvítězil při Krkonošské 50, své konkurenty opět deklasoval rozdílem několika tříd. Zaběhl čas 24:57 a druhého Lukáše Sourala za sebou nechal o víc jak dvě minuty. Skvělým časem dokonce zlepšil rekord trati z května. Nutno podotknout, že v okolí Myslivny se v rámci Triexpert Cupu běželo teprve potřetí.

Loni si na kohoutovickou houpačku odskočil také orientační běžec Jan Zháňal a skončil třetí. Letos se taktéž poprvé a asi i naposled objevil ve startovní listině a doběhl si opět pro bronzové umístění. Za svým časem z loňska však zaostal víc než o minutu.

Mužský boj o stupně vítězů nebyl příliš napínavý. Jak už bylo zmíněno, prvního a druhého v cíli dělily víc jak dvě minuty, druhého Sourala a třetího Zháňala pak skoro minuta.

V ženské kategorii vystoupal zástupce orientačního běhu výš. Česká reprezentantka a juniorská vicemistryně světa z týmových štafet z roku 2011 Adéla Indráková měla Puklovou téměř na dohled. Za jejím časem 31:32 nakonec zaostala o víc jak půl minuty. Třetí o další minutu zpět finišovala Zuzana Ožanová a čtvrtá skončila další „orienťačka“ Barbora Hrušková.

Ve středu odpoledne se na jih Moravy vrátily únavné tropy a i přesto, že trať vede lesem, účastníci to neměli jednoduché. Spousta vytrvalců se po proběhnutí cílem zhroutila na zem a bylo vidět, jak je kombinace vedra a výživných kopců zničila. I přes dovolené a náročné podmínky si však na závod našlo cestu 250 běžců.

Příště ve středu 16 srpna přijde na řadu asfaltová klasika na stezce z Obřan do Bílovic nad Svitavou a zpět. Pořadatelé z týmu Triexpertu se také rozhodli změnit distanci letošního posledního dráhového závodu. Za tři týdny 30. srpna se měla na stadionu pod Palackého vrchem uskutečnit hodinovka, místo ní se však poběží pětikilometrová distance. Ta měla původně letošní Triexpert Cup v půlce dubna odstartovat, počasí ji však zrušilo.

Výsledky