Teploty v těchto dnech na mnoha místech klesají k hodnotám kolem –15°C. V pátek a o víkendu mají mrazy ještě mírně zesílit. I přes tyto složité klimatické podmínky se bude na Moravě konat šest akcí.

Kanice

Brněnský běžecký pohár pokračuje šestým závodem. Ten se poběží v Kanicích, pár kilometrů severovýchodně od Brna. Ženy a junioři se postaví na start 5 km závodu v 10:30h, muži poběží dvojnásobnou trať v 11:15h. Propozice k závodu Běh kolem Kanic najdete zde.

Zlín

Ve Zlíně se tentokrát konají závody dva. První z nich Běh sebepřekonání na 2 míle startuje už v 9:00h ráno. Tento 3,2 km dlouhý závod pořádá Česko-Slovenský Sri Chinmoy Marathon Team.

Pokud jsou pro vás dvě míle málo, sedněte po závodě do auta a popojeďte necelých 7 km na Jižní svahy. Jirka Prokop, známý propagátor běhání ve Zlíně, tady pořádá Běh Jižními svahy. Závod bude mít v sobotu kulaté dvacáté narozeniny. Na šestikilometrové trati se určitě zahřejete.

Olomouc

Karel Pikal vás bude očekávat v sobotu na startu 8. ročníku Běhu Bezručovými sady. Akce je součástí Středomoravského běžeckého poháru 2012 a současně je už třetím závodem letošní Olomoucké zimní běžecké ligy.

Ostravice

Zde startuje v pořadí třináctá etapa Lysacupu. Někteří účastníci LH24 z minulé soboty jsou už opět nažhavení, a tak jich několik nastoupí nejen na start klasické etapy, ale zároveň absolvují LC chuťovku 3in1.

Ostrava – Třebovice

Běžecké duo Wala&Celuch po úspěšném lednovém maratonu svolává k Třebovickému mlýnu maratonce a další běžce, aby se zúčastnili nejen závodu na trati dlouhé 42,2km, ale i kratších distancí. Účastníci si mohou zvolit také půlmaraton nebo čtvrtmaraton. Propozice najdete zde.

Daniel Orálek tentokrát na maraton do Ostravy nezavítá, zúčastní se Běhu kolem Kanic.

Jeho fanynky ho tedy mohou v sobotu zastihnout kolem desáté dopoledne na těchto GPS souřadnicích: 49°15'50.782 N16°42'­35.809E :-)