Prázdniny se nachylují do finále, také Pražský běžecký pohár startuje podzimní část. Už v sobotu zve na tradiční pozdněletní párty do Úval. Zahaj školní pětkou! se jmenuje tenhle běh, který se hned ve třetím ročníku konání protáhl i na desítku.

A zůstává součástí především perfektně organizované bikové akce Velké ceny města Úval – praví držáci zvládnou v jednom dni cross-country na kole a pak i po svých. A pak ještě zapařit na koncertě. Odměnou se krom spousty báječných zážitků stane zasloužený titul Úvalský tvrďák. Rádi sem jezdí i čeští reprezentanti Jan Škarnitzl nebo Tomáš Paprstka. Bikeři si mohou dát i enduro trial, ale hlavně se těší na nový šestikilometrový okruh plný singletrailů, běžci zůstanou na pětce. Ta se taktéž pozměnila a na desítku nabídne v součtu 400metrové převýšení.

„Zůstáváme komplet v terénu a bude to opravdu výživné, pro bikery i běžce,“ slibuje Ondřej Brouček z pořadatelského týmu. Okruh se vine ze školního hřiště vzhůru do lesa, tady ochutná traily, přidá seběh, ale namísto asfaltového kopečku zůstane na vrstevnici a znovu přes kořeny nahoru dolů dorazí až k závěrečnému brodu. Start obou tras běhu 5 i 10 km je společně v 15 hodin.

Do Pražského poháru, jehož je závod šestým z dvanácti dílů, se počítá ale jenom desítka, mužům i ženám! Kompletní pořadí všech věkových kategorií i celkový žebříček najdete zde:

https://www.sportt.cz/…ls/serial/20. Absolutní pořadí se sčítá z bodových zisků v jednotlivých kategorií, dává tak větší šanci více běžcům zabojovat o konečný triumf. Nyní se drží na špici Katarína Třísková a obhájce prvenství Antonín Rektor.

Po vší té dřině pak zahrají Mr. Stranger a 8 setin bez jídla. A vyhlašovat se budou výsledky celoročního seriálu Tři pro zdraví. Při registraci online do čtvrtka ušetříte stovku a bikeři už běží zdarma.

K dispozici je bohatý závodnický servis, mj. nemnoho běžné sprchy, dětský program, úschovna, masáže, plno občerstvení a do Úval dojedete pohodlně vláčkem z Masaryčky (Libně, Kyjí, Dolních Počernic, Běchovic a Klánovic – anebo z druhé strany od Pardubic a Kolína).

Tip na opravdu pěknou sobotu i navzdory očekávané horúčavě jako loni. Více na webu: http://www.triprozdravi.cz/…c-velka-cena