Ani neuvěřitelných –19°C neodradilo účastníky sobotního Maratonu Františka Ohery, aby si odběhli svou dávku kilometrů. Podmínky byly opravdu tvrdé, ale většina z nich se s nimi popasovala dobře. K hlavnímu závodu nastoupilo 17 běžců, na poloviční trati bojovalo jedinců patnáct a čtvrtmaraton absolvovalo pět běžců.

Mezi maratonci se nejlépe prosadil Roman Baláž (BET Ostrava) – 2:52:26, který v posledních dvou kolech vystupňoval tempo, dostal se před dosud vedoucího Alexandra Borovce (2:52:49) a zvítězil. Třetím v cíli byl Jan Škrdla z TJ Sokol Velká v čase 2:58:35.

„Běžel jsem prakticky po celý závod sám, to pak člověka ukolébá a nemá motivaci se více zmáčknout. Roman šel sice přede mě, ale já měl stále dostatek sil držet jeho tempo. V závěru měl ale více vůle po vítězství a proto zaslouženě vyhrál. Já jsem s časem spokojený, udělal jsem si osobák,“ řekl po závodě Saša Borovec z Chocně.

Maratonu se také zúčastnila jedna žena. Tou byla Jiřina Kociánová z AHA Vyškov, která dosáhla v krutých podmínkách slušného času 3:12:44.

Na poloviční trati byl nejrychlejší Petr Wala (BK SAK Karviná – 1:23:48), který zvítězil před druhým Josefem Šitkou z Drnovic – 1:27:39 a Janem Fouskem z MK Seitl Ostrava – 1:33:32.

Z žen doběhla do cíle na prvním místě Ivana Zbořilová (MK Seitl Ostrava – 1:38:26).

Velké uznání si také zaslouží pořadatelé, kteří vydrželi, i při později „jen“ patnáctistupňovém mrazu, více než čtyři hodiny zabezpečovat potřeby závodníků.

Výsledky

Fotogalerie MK Seitl Ostrava.