Letošním rokem se při příležitosti exhibiční cyklistické akce Gočárovy schody uskuteční v centru královéhradecké metropole běžecký závod pod názvem Kronaby Gočárovy schody.

Na běžce čeká výzva k překonání 720 schodů v historickém centru města Hradce Králové. Účastníci poběží členitým okruhem, ve kterém čeká je po vzoru stejnojmenných cyklistických závodů výběh Zpívajícími schody a Kozinkou. Místem, kde si závodníci odlehčí sbíháním budou proslulé Gočárovy schody.

Závodní okruh měří 1,5 kilometru a běžci tuto trasu absolvují celkem třikrát. Na jednom okruhu bude třeba překonat 76 schodů na Kozince, 5 schodů na Pivovarském náměstí a 77 Zpívajících sch odů. Přičemž běžci seběhnout přesně 82 Gočárových schodů. Celkově tak účastníci absolvují 720 schodů.

Na nejrychlejší běžce čekají lákavé ceny od hlavního partnera závodu Kronaby. Vítěz mužské kategorie se může těšit na hodinky Kronaby Apexv hodnotě 14.610 Kč. Nejrychlejší ženu potěší hodinky Kronaby Carat v hodnotě 10.590 Kč. Nejlepší juniorka a junior získají sportovn&iacute ; kameru Niceboy.

Startovné:

Cena startovného činí 300 Kč (do 9. září), na místě 400 Kč.

Cena startovného pro tým činí 1.000 Kč (do 9. září), na místě 1.200 Kč.

V ceně startovného je zahrnuto občerstvení po závodě (pečivo, ovoce, alkoholický a nealkoholický nápoj Rebel).

Registrace na závod: http://www.sportchallenge.cz/…y/registrace