Londýn 2012 zaručuje, že alespoň jeden olympijský rekord padne: Pořadatelé z organizačního výboru letních olympijských her rozdají zdarma pro sportovce 150.000 kondomů, což je mnohem více než na předchozích hrách.

Vzhledem k tomu, že kondomy budou distribuovány v olympijské vesničce, musí však předpokládat, že většina z nich bude používána sportovci samotnými pravděpodobně ke stykům s ostatními sportovci v „uzavřené“ vesnici.

Z tohoto důvodu olympijský výbor očekává, že každý z 10.000 soutě­žících použije asi 15 kondomů za čtrnáct dní. Až s třiceti kondomy počítají pro „páry“, které mají sex dvakrát denně.

Letošní olympijské hry byly popsány bývalým britským stolním tenistou Matthew Syedem jako „sexuální fest“. Matthew Syed řekl pro bulvární britský list Daily Mail, že na olympiádě 1992 v Barceloně měl během těch dvou a půl týdne mnohem častěji možnost „odpočinku“, než do té doby ve svém celém životě.

Syed, který byl účastníkem už na dvou olympijských hrách, jednou jako sportovec, podruhé jako novinář a komentátor, dále říká, že je běžné vidět vyloučení sportovců „shagging like crazy“ (shag znamená česky soulož, pozn. red.) z olympijských her, jedním dechem však dodává: „Ale většina sportovců, které znám, jsou před i během závodu bez jakýchkoliv následků.“

Někteří slavní si své románky začali na hrách: Například Roger Federer se setkal se svou manželkou slovenského původu Mirkou Vavrinecovou v olympijské vesničce na olympijských hrách v Sydney.

Jiní se ale zaměřili na krátkodobější vzrušení. Bývalý americký, dvakrát zlatý, plavec Nelson Diebel jednou řekl, že hry jsou „dvoutýdenní soukromé párty pro tisíce tvrdých těl“, zatímco jeho krajan oštěpař Breaux Greer řekl: „Odehrává se tam spousta sexu. Testosteron stoupá a každý přitahuje každého.“

Zdarma se kondomy pro sportovce začaly rozdávat na olympijských hrách už v roce 1992, kdy zásoby, v řádu desítek tisíc, došly. V Sydney 2000 jich bylo rozdáno 70.000, v Aténách v roce 2004 pak 130.000.

Pořadatelé letní olympiády v Londýně se 150.000 kusy zřejmě očekávají „sexy léto“.