Meteorologové a média nás straší, že v sobotu a neděli budou padat teplotní rekordy, ale běžci jsou většinou tvrďáci a jen tak je od závodění něco neodradí.

Většinou se jedná o krátké závody od pěti až po deset kilometrů. I přesto se dobře oblečte, mrazivý vítr vás může překvapit.

Kde si tedy můžete zazávodit?

Kladno

Maraton klub Kladno pod vedením Pavla Honse pořádá v sobotu u SOU Kladno Dubí už 22.ročník závodu Svatojánský běh. Běhat se bude na trati dlouhé 7,5km. Loni se akce, která je součástí Zimního běžeckého poháru, zúčastnilo 114 běžců.

Stříbro

Karel Ganaj v sobotu organizuje 13.ročník běhu Ganajova stezka. Startuje se v 10:00h z Městského stadionu Stříbro. Trasa vedoucí stříbrským městským parkem je dlouhá 5,4 km.

Olomouc

Třetím sobotním závodem je Běh na Posluchov. Závod, který je součástí Velké ceny vytrvalců olomouckého kraje, pořádají Extrémsport Olomouc a SK HANÁ Orienteering. Jedná se už o 25.ročník. Muži absolvují 10km, ženy poloviční distanci. Startuje se v 11:00h.

Cheb

V neděli si můžete zaběhat v rámci Chebské běžecké zimy. Tyto zimní běhy se konají mimo jiné ve prospěch dětí nemocných cystickou fibrózou. Konají se v areálu Krajinné výstavy pod chebským hradem. Organizátoři připravili závody pro děti i dospělé o délce 150 m (do 6ti let), 300 m (7–9 let), 500 m (10–12 let), 800 m (13–15 let), 6700 m (16–19 let), 8100 m (20 let a starší) 2200 m (příchozí). Propozice najdete zde

Chotěboř

Druhým nedělním závodem je Městská desítka v Chotěboři. I zde mají organizátoři z TJ CHS Turbo Chotěboř připraveny tratě pro děti i dospělé od 100m až po 4,6km pro ženy resp. 9,2km pro muže. Pro další informace si klikněte tady.

Kadaň

Čeněk Filingr z BK FC Kadaň pořádá v lesoparku za Kauflandem závod na 5km, který je tvořen dvěma okruhy. Start závodu je naplánován na 10:30h.

Krásná

V Beskydech pokračuje další etapou Lysacup. Tentokrát se startuje z obce Krásná. Zbývají poslední tři etapy tohoto náročného seriálu běhů na Lysou horu, takže i zde bude o víkendu hodně přituhovat.