Zážitkový běh City Cross Run & Walk Prague provedl v neděli běžce již počtvrté Prahou z Petřína až do Bohnic. Králem a královnou celého dne se stali Tomáš Hudec a Kateřina Kratochvílová Kriegelová, kteří ovládli 16 km individuální trasu. Mezi štafetami si nejlépe vedl tým ZŠ ANGEL ve složení Ondřej Zadrobílek a Daniel Noah.

Už tradičně se v polovině října sešli pod Petřínem běžci, aby si užili závod, při kterém nejde ani tolik o výkon, jako spíše o to, užít si krásu podzimem zbarvené Prahy. Počasí navíc organizátoři objednali výborné, takže nebylo divu, že se na startovní čáru nakonec postavilo na 1000 účastníků. Ti si na trase opět vychutnali úvodní těžké stoupání na Petřín, poté se vydali skrz Jelení příkop, Letnou, Stromovkou, kde na ně čekalo zpestření v podobě průběhu tramvají a následně je trať provedla Botanickou zahradou hl. m . Prahy. City Cross Run je především zážitkovým během, i proto na trati účastníkům do kroku vyhrávala třeba cimbálová kapela nebo houslistka. Finišovalo se jako již každoročně v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Sem jako první dorazil tradiční účastník City Cross Run & Walk Prague Tomáš Hudec, který druhému muži v pořadí Antonínu Rektorovi nadělil více než 5 minut. To mezi ženami byl souboj vyrovnanější. Vítězku Kateřinu Kratochvílovou Kriegelovou a druhou Lenku Královou dělilo jen něco málo přes minutu.

Kromě běžců si trasu mohli projít také turisté v rámci pochodu City Cross Walk, který se pro letošní rok stal součástí projektu KČT „100 let republiky, 130 let v pohybu“. Těch se na trať vydalo 150.

V cíli se pak všichni mohli občerstvit na mini food festivalu, doplnit své zásoby sportovních potřeb ve stáncích partnerů a samozřejmě si užívat krásného babího léta v jednom z nejkrásnějších měst světa. A o tom přesně City Cross Run & Walk je.

Výsledky:

Muži 16 km: 1. Tomáš Hudec (runthebeauty.com) 01:02:21, 2. Antonín Rektor (Praha) 01:07:36, 3. Radomír Novotný (Stromasky) 01:08:58

Ženy 16 km: 1. Kateřina Kratochvílová Kriegelová (ASK Elna Počerady) 01:12:22, 2. Lenka Králová (ETRIATHLON TEAM) 01:13:52, 3. Barbora Radová (Báječné ženy v běhu) 01:19:36

Štafety: 1. ZŠ ANGEL 01:05:39, 2. Ketty&Pragy 01:09:01, 3. BOOT CAMP 01:23:20

Tisková zpráva