Ej, ztepilí šuhaji v čižmách vy, ej, děvčata v suknici rudé, vždy veselo bývalo v Kyjově, vždy veselo v Kyjově bude.

Veselo bude i v malé vesničce nedaleko Kyjova, která nese název Čeložnice.

Ve čtvrtek 9. února totiž proťal pomyslnou cílovou pásku bezva běhu kolem světa její obyvatel, běžec a náš kamarád Petr Zimáček.

„Ahoj, vůbec jsem nečekal, že to vyjde zrovna na mě, moc mě to potěšilo, sleduju vaše stránky, jsou dost vymakaný a moc se mě líbí. Jmenuju se Petr Zimáček, je mě 34 let a bydlím v malé vesnici v podhůří Chřibů. Naše vesnička se jmenuje Čeložnice a leží nedaleko od Kyjova na Moravském Slovácku. Běhám od roku 2010, ale dvacet roků jsem jezdil na kole. Znám několik běžců z BezvaBěhu, s některými jsem loni běžel maraton v Praze. Jinak se chystám do Prusinovic, jestli budu zdravý, tak se tam můžeme setkat. Ahoj,“ napsal nám v mailu Petr.

Takže ti Petře gratulujeme a věříme, že s námi poběžíš i zpátky do Prahy na Staromák a potom s námi opět vyrazíš na další dlouhou cestu. Určitě se na Rohálovské desítce potkáme. Musíme ti slavnostně předat krásné černé tričko s nápisem BezvaBĚH.cz a kšiltovku s výšivkou našeho loga.

Vážení čtenáři, loni 10. května jsme vyběhli k rovníku z pod Staroměstského orloje v Praze. K dnešnímu dni jsme uběhli více než 45 700 kilometrů, což představuje více než 1083 uběhnutých maratonů! Tolik maratonů za rovných 9 měsíců – to je docela slušný bezva nářez :-)

Zveme vás všechny, kteří jste se u nás zaregistrovali a neběžíte s námi, na tuto cestu kolem světa. Připojte se k nám i vy nezaregistrovaní.

Nyní se nacházíme v africkém Kongu a směřujeme na sever přes Kamerun, Nigérii a Libyi zpět do Evropy, zpět do Prahy. Čeká nás kolem 5500 kilometrů.

Kdy se ocitneme na Staromáku, můžete tipovat v naší anketě.

Kudy bude směřovat naše další dlouhá cesta?

Své náměty a návrhy můžete napsat do diskuze pod článkem nebo nám je můžete poslat na redakce@bezvabeh.cz