Jestliže mi chutná, dám si nášup! Kros Skalka v zajímavé enklávě přírodní rezervace zalesněného kopečku pod pražským Strahovem přidává po sedmi (jarních) ročnících podzimní double úspěšného podniku – Kros II. Chystá se tuto neděli.

„Jarní závod měl dobré ohlasy a tak jsme přidali i podzimní verzi. Jeden otvírá a druhý uzavře náš seriál H-triatlon tour. A pro účastníky krosu bude zajímavé poměřit si časy na začátku a na konci sezony,“ říká Matěj Verl z pořadatelského týmu. V dubnu tu čvachtalo neuvěřitelné bláto, co nabídne terén teď?

Už teď má včetně dětí skoro tři stovky přihlášených, což je na premiéru skvělé číslo. Přitom závodní program této části roku je stále nabitý. Jen přímo v Praze 5 se v ten samý den běží velmi atraktivní parková patnáctka v Prokopském údolí. „Je obtížně se sladit, protože termínové listiny vznikají nepřehledně, musíme s tím počítat. A už máme termín i pro příští rok,“ dodává.

Organizátoři z H-triatlon tour v čele s Vladimírem Dykastem mají velmi dobré vazby na místní úřady a za roky, kdy se věnují triatlonům a běhům, si už vybudovali solidní zázemí i programové know-how včetně dětských závodů i týmové soutěže. Přitom pořád zachovávají pohodovou rodinnou atmosféru.

V tomto případě však táhne především trať v sousedství ragbyového hřiště Tatry Smíchov. Velmi drsný dvoukilometrový okruh s prudkými seběhy i šplháním na lesní „skalku“ může být skvělou průpravou třeba i pro Velkou kunratickou. Podrobněji jsme ji zmiňovali už v našich reportážích v posledních dvou letech. V nabídce jsou dvě varianty – hobby na 3 km a sport na 6 km, tedy tři kola.

Registrace se otvírají už v 8 ráno, děti začnou v 9.45, posledních 6 km startuje ve 13 hodin. Tentokrát čeká taktéž bohatý vyhlašovací ceremoniál, neboť se ocení i nejlepší z letošní pětidílné série H-triatlon tour. A účast přislíbil i její tradiční patron, showman Petr Čtvrtníček. Jak asi okomentuje výsledky voleb? Možná jen proto stojí za to se dostavit…

Více informací najdete na webu www.htriatlontour.cz a přihlášky na www.sportt.cz