V sobotu se konal v Ostravě-Porubě 17. ročník Porubského čtvrtmaratonu. Na start hlavního závodu nastoupilo 128 běžců, na 5 km pak 40.

Na trati dlouhé 10 548 m byl nejrychlejší Matouš Vrzala (SSK Vítkovice – 36:49), za ním doběhl na druhém místě David Skoták (Run2befit – 37:11), třetí byl Ondřej Dobiáš (Kopřivnice – 37:12).

„Bylo to jednooké vítězství, ti lepší prostě nepřišli, což je škoda, protože mám formu. Porubský čtvrtmaraton jsem vyhrál poprvé, je to dost prestižní závod, takže normálně bych si toho cenil moc, ale když nepřišli soupeři, tak nevím no… bylo to dost lehké vyhrát. Letos chci ještě běžet Hornickou desítku, Starobělské Lurdy, v prosinci Mikulášský běh v Martinově a Štěpánský běh Porubou do MBP, kde letos zatím vedu, tak bych to chtěl dotáhnout do konce,“ řekl Matouš Vrzala.

Ženskou kategorii na této trati ovládla Ivana Zbořilová (BK SAK Karviná – 43:37) před Magdalénou Drastichovou (45:30) a Ivou Pachtovou (obě MK Seitl Ostrava – 47:38).

„Běželo se mi dobře, do pátého kilometru sama, pak jsem doběhla jednoho muže. Takto jsme to spolu zvládli až do cíle. Jinak letos se chystám ještě na Hornickou desítku a samozřejmě na Starobělské Lurdy, kde doufám, že zaběhnu konečně nějaký pěkný čas,“ plánovala Ivana Zbořilová.

Výsledky

Foto 818× – Otto Seitl