Srch, obec sousedící s Pardubicemi, bude letos opět celou zimu patřit běhu.Již tuto středu bude zahájen další ročník Zimního poháru Srchu, který je i jako Sršská devítka zařazen do Velké ceny východních Čech.

Tradičně se bude běhat pětkrát silniční okruh s mírným převýšením na velmi dobrém asfaltovém povrchu, celý okruh osvětlen pouličním osvětlením, běží se za plného silničního provozu.

Další pohárové běhy se uskuteční 13.12., 10.1., 14.2. a s vyhlášením poháru 14.3.

V Srchu na listopad, v sobotu 18.11., připravují ještě jubilejní ročník 10. ročníku Sršského maratonu, půlmaratonu, čtvrtmaratonu a štafet.

Mezi vítězi minulých ročníků jsou mimo jiné Daniel Orálek a Petr Vabroušek. Vloni vyhrál triatlonista Michal Volejník, Původem Hradečák žijící v Praze. Nejlepší ženou byla tradiční účastnice Iva Kroužilová z Poděbrad, která je již nyní mezi stovkou přihlášených.

Opět poběží i ultra vytrvalec Pavel Sedlák. Na start půlky jsou přihlášeni borci, kteří určitě nedají pod dvě hodiny jako je Pražák Pavel Koloc či v pohodě běhající kolem tří hodin Hanka Nádherová z Hradce Králové, jejíž manžel Petr jde plnou délku.