Ahoj děcka, druhá listopadová neděle se nezadržitelně blíží a s ní třetí ročník běžeckého závodu Starobělské Lurdy. Odpovíme vám na nejčastější otázky, týkající se organizace a dalších věcí, které by vás mohly zajímat.

1. V kolik hodin si mám vyzvednout startovní číslo? Vydávání startovních čísel s elektronickým čipem (upevňuje se na kotník) bude probíhat v den závodu od 9:00h průběžně. Průběžně znamená, že když vybíhám např. v 13:00:00, tak se nemusím registrovat už v 9:00h, ale stačí ve 12h nebo 12:20h, ať máte pár minut na rozklusání.

2. Registruji se online tento týden a nestihnu zaplatit startovné. Ti, kteří uhradili startovné později a my je v den závodu budeme vést jako „Nezaplaceno“, doloží doklad o zaplacení. Startovné můžete uhradit na místě i v hotovosti.

3. Nestihl jsem se přihlásit online, můžu se registrovat na místě? Nikoliv.

4. Lze provést změnu v registraci? Lze, ale protože už máme startovní čísla v tisku, tak např. Honza poběží se startovním číslem se jménem např. Pepa, který z nějakého důvodu nepoběží. Jméno ale přelepíme a napíšeme fixem nové. Ve výsledkové listině bude samozřejmě vaše jméno. Musíte však změnu při vyzvedávání startovního čísla řádně nahlásit.

Své startovní číslo si vyzvednete v registračním stanu. Sekce, kde vás obslouží naše pořadatelky, budou očíslovány 1–200, 201–400, 401–600, 601–800, 801–1000, 1001 a více. Obdržíte zde taky 4 spínací špendlíky a měřící čip. Ulehčíte nám práci, když budete znát své startovní číslo – nebudou se pak tvořit fronty.

5. Kde se upevňuje měřící čip? Pokud jste ještě neabsolvovali běžecký závod s čipem, tak naše čipy jsou na neoprénovém pásku – suchým zipem si jej připevníte okolo kotníku. V cíli si nezapomeňte čip odepnout a hodit do označeného koše nebo jej předejte dobrovolníkovi. Ztráta čipu = 500 Kč.

6. Bude trať značená? Ano, celá trasa závodu bude dostatečně označená bílo-červenou páskou nebo páskou našeho hlavního partnera. Na citlivých místech budou stát naši dobrovolníci, kteří vás nasměrují a povzbudí.

7. Říká se, že závod je pořád nahoru a dolů. Ano, to je pravda. V jednom místě je tak prudký seběh, že tam budeme muset přivázat lano. Trať je ale běhavá, bez překážek, až na pár náročných kopečků. Bolest bude velká, ale potrvá jen krátce, nebojte, dáte to. Běžcům se trať líbí, je to takový malý Spartan Race, verze 1.0.

8. Kde můžu zaparkovat auto? Tady to bude pro některé trošičku problém. Původně jsme chtěli využít část louky asi pro 200 aut, ale neprošlo to přes „životní prostředí“. Nachází se totiž v ochranném pásmu vodních zdrojů. Pár míst bude na ulici Svornosti, která vede k Bělskému lesu (točna tramvaje) a něco málo v přilehlých ulicích. Bezva parkoviště je u nového kostela na Výškovické ulici. Je tam 70 míst a o víkendu jsou zadara. Na start to máte 1,2 km, když to střihnete přes louku před lesem. Ideální na rozklus před závodem. Využít můžete i parkoviště u Vodního areálu, ale bacha na nenechavce!

9. Budu si moci uschovat tašku (batoh) a převléci se někde? Své zavazadlo si budete moci odložit v šatně-stanu, ale tak úplně vám ho hlídat nebudeme. Bude tam však stát náš člověk, který bude dovnitř pouštět lidi pouze a jenom se startovním číslem. Můžete se zde i převléci. Stany nám propůjčuje generální partner inSPORTline.

10. Dostanu taky medaili? Originální medaili garantujeme závodníkům se startovním číslem 1 až 1300 (podmínkou bylo přihlášení do 5.11.). Další mají taky šanci, protože někteří běžci se na závod nedostaví. Loni nám zbylo přes 100 medailí.

11. Můžu si koupit triko, čelenku nebo čepici s logem SL? Do triček jsme letos nešli, pořizovací cena a potisk vyjdou téměř na 200 Kč, tak snad příští rok, pokud se bude chtít nějaký sponzor prezentovat. K dispozici však budou černá funkční trika s nápisem BezvaBĚH.cz, těch máme dostatek – cena 199 Kč. Zakoupit si taky můžete čelenky a čepice s logem Starobělských Lurd – čelenka 199 Kč, čepice 299 Kč. Na veřejných trénincích byl o ně velký zájem. Výrobcem je rožnovská firma Rituall, takže kvalita zaručena.

NOVINKA: Komiksová čepice v limitované sérii 60 ks bude podle mého odhadu velmi rychle vyprodaná. Ale nezoufejte, do jednoho týdne necháme vyrobit další.

12. Budou nějaké fotky ze závodu? Fotografie ze závodu budou. Budeme mít na trati asi 5 fotografů, tak snad se jim snímky povedou. Něco dáme na Facebook, něco pod reportáž ze závodu, zbytek do fotogalerií mimo Bezvaběh.

13. Čaj a koblihy. Dopoledne přijedou holky z firmy Pekaři a spol. Dovezou 2600 ks koblih, které budou zadara.

600 litrů teplého čaje pro všechny běžce zajišťuje Střední škola stravování, jeden z našich nových partnerů.

14. Zdravotníci. Zdravotní dozor bude zajišťovat Záchranný tým – Valkýra Security. Jsou i na Facebooku. Jeden zdravotník bude v cílovém prostoru, druhý v ďuře (čti: v díře – místo s lanem). Nebojte, dáte to. Adrenalin to jistí.

15. Moderátor. Gusta Šulc přijede odmoderovat Lurdy z Tater a pak se zase vrací zpět, aby dál pokračoval v tréninku české rekordmanky a držitelky traťového rekordu Lurd Simony Vrzalové.

16. Můžu běžet v normálních běžeckých botech nebo v botech se vzorkem? Letos doporučujeme krosovky, a protože je trať místy podmáčená, tak čím agresívnější vzorek, tím lépe.

17. Budu si moci zakoupit nějaké běžecké boty? Ano, jedním z našich partnerů je firma LightBike, která bude mít na akci svůj stánek převážně s botami a oblečením zn. Inov-8 a Craft. Jejich kompletní nabídku najdete zde http://www.lightbike.cz/…ka-1-24.html. Objednané zboží si můžete vyzvednout i pár minut před závodem, když se s nimi takto domluvíte.

18. Jsem přihlášený/á na kondiční chůzi, mám šanci být na bedně? V této kategorii nebudeme vítěze vyhlašovat. Každopádně i chodci obdrží v cíli medaili. Při registraci obdrží stejně jako běžci měřící čip s tím, že budou uvedeni ve výsledkové listině.

19. SL24. Starobělské Lurdy 24 hodin. Vyhecoval jsem jednoho nadšence, aby zkusil kroužit na trati celý den i noc. Vystartuje v sobotu ve 14:30 a do cíle doběhne v neděli taky ve 14:30. Tak ho prosím povzbuďte, protože poběží okruh třeba po padesáté. Poznáte ho určitě – bude bez trika.

Další informace v propozicích, na dotazy vám odpovíme v komentářích pod článkem nebo nám klidně napište na redakce@bezvabeh.cz.