Druhý ročník Mikulášského běhu v Liberci proběhl v neděli odpoledne 3.12. 2017. Nezávodní běh pro dobrou věc odstartoval od 16 hodin od liberecké radnice. Závod byl organizován členy RunBo Teamu. Opět jsme se snažili naplnit motto závodu „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a pomoci.“ Na startu jsme tentokrát přivítali 150 běžců. Jsme velmi hrdí na to, že náš běh podpořili i významné běžecké osobnosti – Eva Vrabcová Nývltová a Vít Pavlišta. Běh byl jako vždy určen pro širokou veřejnost a všechny výkonnostní kategorie a bylo možné si kdykoliv trasu zkrátit.

Trasa vedla ulicemi centra Liberce a po cyklostezce podél řeky Nisy. Běžci měli jedinečnou možnost proběhnout přímo skrz liberecké nákupní centrum OC FORUM, které bylo významným partnerem celé akce a pak také skrz osvětlený fotbalový U Nisy na kterém hraje své ligové zápasy FC Slovan Liberec. Řada účastníků běh absolvovala v převlecích s mikulášskou a vánoční tématikou.

Výtěžek v podobě „dobrovolné výše startovného“ byl opět v plné výši věnován do Dětského centra Liberec, které poskytuje komplexní zdravotně – sociální a výchovnou péči dětem od narození do tří let věku. V letošním ročníku se nám podařilo předat 19.477 Kč. Celkem se za tři běhy již podařilo získat pro toto centrum téměř 50.000 Kč. Celkem se díky Mikuláškému a Velkonočnímu běhu v Liberci již podařilo vybral více než 70.000 Kč. Za což velmi děkujeme.

Náš závod nám tentokrát pomohli slavnostně odstartovat naši významní hosté Eva Vrabcová Nývltová a Vít Pavlišta. Kteří si pak po boku ostatních běžců celou trasu zaběhli. Mnoha lidem se splnil tak velký sen, běžet po boku takto významných osobností. Eva samozřejmě nezapomněla ani na svou milovanou psí parťačku Bellču. O rozcvičku běžců před závodem se pak postarali trenéři z Healthy life – Kidokai Running Liberecko Veronika Vzoreková a Vít Jánov.

Mikulášského běhu se účastnila řada nadšených jednotlivců i sportovních skupin a to nejen z Liberce. Jsme velmi rádi, že se podařilo propojit řadu lidí s několika cíli a to byl pohyb či běh a navíc finanční podpora, tam kde je to třeba a to i v mrazivém čase adventním. Jsme rádi, že více než sto padesát běžců si našlo čas a vyběhlo do libereckých ulic a ještě při tom pomohla těm, co to potřebují. Na start se postavili nejen trénovaní běžci, běžci s pejsky (canicross), ale i rodiče s dětmi nebo i kočárky. Je vidět, že závod je určen opravdu každému.

Po doběhu proběhlo v zasedací místnosti liberecké radnice losování více než 100 cen z Tomboly, kterou podpořila řada firem a osob z Liberce i Jablonecka. Také běžci měli unikátní možnost položit dotaz Evě i Vítkovi a zeptat se tak na to, co je zajímá ze zákusilí závodů, tréninku či stravování. Všichni účastníci také měli možnost ochutnat vzorky z kuchyně bistRawVeg, které byli opravdu vynikající.

Velmi děkujeme všem našim partnerům, kteří nás podpořili a bez kterých bychom nemohli pořádat akci, ze které jde 100 % z celkové vybrané sumy ze startovného na určený subjekt.

Protože se naše běhy stali tradicí, již nyní začínáme plánovat další ročník Velikonočního běhu v Liberci 2018, který se uskuteční 1. dubna opět před libereckou radnicí. Jehož součástí budou opět velmi oblíbené dětské závody.

Informace o průběhu akce naleznete na FB u události Mikulášský běh v Liberci 2017 https://www.facebook.com/…93886298796/

Tisková zpráva