Jaro se nezadržitelně blíží, venku se otepluje a pořadatelé již netrpělivě očekávají první závodníky na svých akcích. Nejinak tomu bude i tento víkend, kdy naše termínovka nabízí 6 běžeckých akcí – čtyři v Čechách a dvě na Moravě.

Prusinovice

Ondřej Němec s téměř stovkou pořadatelů a dobrovolníků vás v sobotu přivítá na před kulturním domem v Prusinovicích, kde startuje další ročník prestižního závodu Rohálovská desítka.

Malenovice

Druhým a posledním víkendovým závodem na Moravě je Lysacup. Tento seriál běhů na vrchol Lysé hory končí závěrečnou etapou se startem od Hotelu Rajská Bouda.

Sokolov

V Sokolově (do roku 1948 Falknov nad Ohří) organizuje Klub orientačního běhu Baník Sokolov přespolní běh O vítězství v únoru. Startuje se v 11:00h na koupališti. Propozice najdete zde.

Čerčany

Běh na Čerčanský chlum je závod do vrchu dlouhý 4,5km s převýšením 255m. Tato akce je zařazena do soutěže Běhy do kopců v Praze a okolí 2012 a závodníci vystartují v 11:00h nedaleko od místní základky. Pořadatelé v závěru propozic uvádějí, že sněžnice jsou povoleny :-)

Moravské Budějovice

Druhý ročník Moravskobudějo­vického maratonu pořádá v sobotu Orel Moravské Budějovice. Maratonci poběží 8× do obce Lukov a zpět. Start je naplánován na 10:30h od sídla firmy Ferrum. Další informace hledejte tady.

Slatiňany

Klub Rekreačních Běžců Chrudim naplánoval na neděli už 272. Malou cenu Monaka. Zájemci si mohou vybrat jednu ze dvou tratí. Ve 14:00h startuje závod na 3,6km a o pět minut později pak závod dlouhý kilometrů deset. Propozice a termínovku najdete na webu pořadatele.