Ultra sportovec Štěpán Dvořák z Třebíče zahájil ve středu dopoledne svoji největší běžeckou výzvu. Chce o velikonočních svátcích přeběhnout Českou republiky z nejzápadnějšího místa na nejvýchodnější, tedy zdolat hodně přes 600 kilometrů.

Vloni za necelých 70 hodin přeběhl republiku z jihu na sever. „Letos jsou Velikonoce o 14 dní dříve. Nejhorší předpověď počasí mám právě na první den,“ uvedl před startem.

Na startu na nejzápadnější bodu republiky dodal: „Prší a sněží, takže předpověď se vyplnila“. V úvodních čtyřech hodinách proběhl Aší a Františkovými Lázněmi. „Nepříjemný úsek po hlavní silnici je konečně za námi. Spoluběžec Václav Vacek se stále drží a právě překonal svůj osobní rekord a to 26 km. Hurá, přestalo pršet,“ hlásil Štěpán z trati.

Za čtyři hodiny dal cca 32 kilometrů a směřuje na Karlovy Vary. Jeho dalšími cíli budou mimo jiné Rakovník, Praha, Český Brod, Kolín a Pardubice, kde zhruba v polovině trati požádáme Štěpána o zhodnocení dosavadního průběhu jeho největší běžecké výzvy a před vběhnutím na Moravu ho čeká ještě v Pardubickém kraji Choceň, Ústí nad Orlicí a Lanškroun.

Polohu a aktuální informace z akce nazvané „Běh 600 km: Česká republika ze západu na východ“ lze sledovat tady.