Stejně jako vloni se spolu s mistrovským Pardubickým půlmaratonem uskuteční, vzdušnou čarou třicet kilometrů vzdáleném Starém Bydžově na Královéhradecku, třetí ročník Aprílové půlky – Starobydžovského půlmaratonu.

Pořadatelé mají zaregistrováno na půlmaraton a čtvrtmaraton přes sto vytrvalců a prodloužili termín online registrací do 10. dubna. „Pokud víte, že se Aprílové půlky 2018 určitě zúčastníte, registrujte se on-line. Budeme mít lepší přehled o tom, kolik uvařit guláše a včasnou platbou usnadníte pořadatelům práci při prezentaci v den závodu,“ zve na závod jeho pořadatel Pavel Ort.

Půlmaraton je silniční dvouokruhový mírně členitý. Čtvrtmaraton se běží se samostatným startem půl hodinu po startu půlky na jedno kolo. Dále je možné soutěžit ve štafetách a připraveny budou i závody pro děti. Samozřejmostí Aprílové půlky je originální cílová medaile, čipová časomíra a dárek pro každého účastníka.

První ročník vyhrál Jirka Mrázek z Chlumce, ten je přihlášen i letos. Vloni bezkonkurenčně triumfoval Hradečák Petr Martinovský startující za SK Babice v traťáku 1:18:41, dva měsíce poté vyhrál Petr Krakonošovu stovku. „Rád bych obhajoval prvenství, ale nyní nejsem zatím zcela zdravotně v pořádku. Takže se rozhodnu až na poslední chvíli. Ale závod se mi před rokem hrozně líbil svoji domáckou atmosférou, spoustou fanoušků ve všech vesnicích u trati. To se jen tak nevidí,“ uvedl Petr.

Držitelkou ženského traťáku je z prvního ročníku jičínská Lucie Jampílková – 1:45:39. Vloni opět vyhrála ženy nad 40 let za 1:46:00, ale celkově těsně podlehla nejlepší mladé Nele Hrdličkové ze Syřenova – 1:45:42. Letos jsou ve startovní listině početně zastoupeni Pražáci. Přijede třeba výborná veteránka Dana Jiřičná a manželé maratonci Darina a Zdeněk Doubkovi.