6. ročník Opavská míle® se uskuteční ve středu 5. 9. 2018. Start závodu je v 18 hodin na ulici Olomoucká, centrum závodu bude již tradičně v prostorách cíle, na Horním náměstí, kde bude od 15 do 17 hodin probíhat prezentace závodu a doprovodný program. Pro snadnější a rychlejší prezentaci závodníků jsme letos zajistili výdej startovních balíčků, pro předem registrované závodníky, již v úterý 4. 9. 2018 od 15 do 18 hodiny v prostorách Slezanky.

Trať je dlouhá 1609 metrů a je certifikovanou tratí českého atletického svazu. Délka trati je atraktivní svou nenáročností, a proto je ideální pro všechny věkové skupiny. Na trať se v minulých ročnících postavilo 920 běžců od 3 do 79 let, děti, muži, ženy i vozíčkáři. Na startu nechybí ani atletické špičky z České republiky, Slovenska, Slovinska, ale i Polska.

Již tradičně bude běžeckou hvězdou Jakub Holuša, opavský rodák, halový mistr Evropy a halový vicemistr světa na 1 500 m. Na start se postaví také vítěz minulého ročníků Jan Friš a porovná své síly s Jakubem. V elitní ženské kategorii přislíbila start i minulá vítězka Opavské míle Simona Vrzalová. Čeští reprezentanti na startu jsou zárukou kvalitního závodu. Nad závodem převzal záštitu, primátor Statutárního města Opava, Ing. Radim Křupala.

Opavská míle je také zařazena do projektu České unie sportu – Sportuj s námi 2018. Každý účastník závodu v cíli obdrží pamětní medaili, pro vítěze v jednotlivých kategoriích budou připravené hodnotné ceny. Elitní kategorie získávají ceny peněžní. I v letošním ročníku závodu si můžete zakoupit originální tričko Opavské míle, letos jsme s pražskou firmou Nike Prague Na příkopech zajistili skvělé NIKE tričko, funkční běžecké tričko s technologií DRI-FIT za skvělou cenu 350 Kč, v dámské i pánské verzi. Druhým rokem máte možnost přihlásit rodinné i firemní týmy.

Registraci na závod můžete provést na www.opavskamile.cz.

Těšíme se na vás na startu! Tým Opavské míle.