Hned na úvod se praví: Nemusíte nic platit. Přesto přispějete financemi na sportovní přípravu nadaných dětí z Jihočeského kraje. Stačí přijít (v pravý čas na pravé místo) a rozběhnout se (správným směrem).

Nadační fond Jihočeské naděje už osm let podporuje formou stipendijních grantů nadějnou mládež. „Peníze směřují tam, kde vinou složité sociální situace nemají dostatečné ekonomické zázemí, aby se mohla dostatečně věnovat svému sportování i kulturní činnosti,“ říká Pavla Vandasová z nadačního fondu.

Teď pomohou běžci. Jejich akce startuje v sobotu 26. května v 10 hodin ze Sokolského ostrova (sportu) naproti Hvězdárně a planetáriu v Českých Budějovicích, trasa vede zdejším parkem Stromovkou. Vyběhnout může každý sám až do 11.30, měří se časy. Vybírat se dá ze dvou vzdáleností – buď pětka, nebo desítka. A za každý kilometr pak odešle partner běhu společnost OIG Power s.r.o. do fondu Jihočeské naděje padesát korun. Můžete jim tak přispět i pětistovkou!

Sokolský ostrov se těší se na celé rodiny, velcí se mohou vystřídat při běhu, menší si užít skákací hrady a další atrakce, a taktéž vyzkoušet dětský běh. Po doběhu se chystá kynologická exhibice a další zajímavá překvapení, nechte se ještě chvilku napínat.

Registrovat se lze už teď na www.jihoceskenadeje.cz. V tombole losované ze všech startovních čísel čekají zajímavé ceny – dvě horská kola Author, zapůjčení vozů Ford a Opel na víkend anebo víkendový pobyt na Lipně či poukázky do McDonald´s.