Celodenní sportovní akce pro celou rodinu se uskuteční letos poosmé v sobotu 19. května. Dopoledne budou soutěžit děti na olympiádě. Od 13 hodin pak začínají závody na 3,6, 10, 21 a 42 km. I letos se připravuje kategorie štafet 4× 10,5 km.

„Dopoledne fandí rodiče dětem, odpoledne děti rodičům, to je motto celého našeho sportovního dne,“ říká pořadatel Martin Otto. V 9 hodin odstartuje dětská olympiáda pro děti od 5 do 15 let, která loni zaznamenala na 100 účastníků. Od 13 hodiny pak začínají hlavní závody. Start hlavního závodu je ve sportovním areálu TJ Jistebník a dále vede po značené trase v krásné oblasti Jistebníku, Polanky nad Odrou a CHKO Poodří.

Startovné v předprodeji je 200 korun a zahrnuje občerstvení na trati, polévku, nápoj po závodě, startovní číslo a pamětní medaili. V den závodu je pak o 50 korun dražší. „I letos tím účastníci přispějí 10 % na dobrou věc. Podpoříme aktivní léčbu mladé lyžařky a velké bojovnice Veroniky Fojtíkové z Rybí. Kolik to bude celkem, zjistíme až v den závodu,“ láká Martin Otto také na dobročinnou složku akce.

Jako doprovodný program bude připravena šestimetrová lezecká stěna, jízda na koni, vystoupení aeromodelářů, simulace zranění a ukázka jejich ošetření členy Záchranného týmu ČČK Ostrava a další. Sportovní odpoledne, které se uskuteční za každého počasí završí večerní zábava ve sportovním areálu. Pro závodníky budou k dispozici sprchy a šatny a pro zájemce také možnost ubytování či přespání ve vlastní stanu.

Poprvé se někteří účastníci dopraví k závodu letecky s přistáním v nedalekém Mošnově. Celý sportovní den pořádá spolek Jistebník v pohybu a dětská olympiáda se koná ve spolupráci s profesory a studenty střední školy Prof. Zdenka Matějčka z Ostravy – Poruby.

Více se dozvíte na stránkách http://www.vh-pulmaraton.cz/ nebo u hlavního pořadatele.