O víkendu se rumunském Temešváru se odehrál evropský šampionát v ultra na 24h.

Nejlepším z našich byl Radek Brunner, který výkonem 251,2 km bral krásné 6. místo. Na 52. místě doběhl Jaroslav Bohdal – 190,2 km, Ondřej Velička dal 176,1 km, Pavel Marek 167,9 km, Petr Válek 158,2 km.

„Bylo to jako na houpačce. Závod proběhnutý na horský dráze. Vedro, slunce, bouřka a déšt. Euforie, deprese, to vše několikrát v šejkru promíchaný ale nakonec radost. V tom je ultra hezký, i když jsi v prd..i tak za hodinu můžeš zase běžet rychleji než ostatní. Někdy. Já si to tady zažil třikrát. Byl jsem vždy tak na dně, že už jsem o sobě začínal pochybovat, přestával jsem věřit. Ale když se člověk úplně nezlomí, tak se to obrátí. Ale stejně od té chvíle co jsem se po 24 hodinách zastavil přemýšlím, co jsem mohl udělat jinak a líp. Třeba bude příští rok šance na nějaký reparát. Díky celému teamu a hlavně supportu. Bylo to moc fajn. Teď už koukám do Athén, do Spartathlonu zbývá 120 dní,“ podělil se o své zážitky s fanoušky Radek Brunner.

Z českých žen zaběhla nejlépe Michaela Dimitriadu – 196,6 km. Veronika Mocko dala 184 km, Kateřina Kašparová – 157,8 km, Markéta Gruberová – 154 km.

Mistry Evropy se stali Poláci, nejlepším byl Andrzej Radzikowski s výkonem 265,4 km a Patrycja Bereznowska – 243,3 km.

Výsledky