Ultra sportovec Štěpán Dvořák z Třebíče, který v květnu za pět dní přeběhl republiku (666 km) ze západu na východ, vyhrál po sólo běhu Čertovskej ultratrail.

Závod se uskutečnil v severních Čechách na trase hrad Houska – Vrátenská hora – Bezděz – Malá Buková – Velká Buková – Ralsko – Stohánek – Děvín – Hamr na Jezeře – délka 66 kilometrů a součet stoupání 1800 metrů.

Už na prvním mezičasu měl Štěpán pětiminutový náskok a nakonec dosáhl cíle za 7:16:18 hodiny. Druhý Jan Klikar z Benešova u Semil to dal za 7:47:49. Nejlepší žena byla celkově na šestém místě – Iva Kroužilová z Kolína – 8:05:05.

„Startoval jsem s nataženým svalem ve stehně, měl jsem kašel a rýmu. Před závodem i při závodě mě praskla žilka v nose, takže mi tekla krev. Bylo hrozné teplo. Velká žízeň. Velká a kousavá ovada v lesích. Ale popral jsem se s tím a podle toho to dopadlo,“ sdělil Štěpán k závodu.

Na další šestašedesátce, kde bude Štěpán na pozvání pořadatelů startovat je záříjová Saar Challenge v Hlinsku, běží se zde i maraton a půlmaraton. Předloni tento závod vyhrál.