Neúčast lídra seriálu Hradeckého běžeckého poháru Martina Jora v sedmém klání byla největší pohárovou událostí. Martin tak ztratil šanci na vítězství ve své kategorii do 39 let, počítá se sedm závodů z deseti a on má nyní tři prvenství.

V posledních závodech se rozběhal basketbalista BK Vysoká nad Labem Pavel Novotný. Vzájemná bilance s jeho největším soupeřem Filipem Lánem z Opatovic nad Labem je momentálně 4:3 pro Pavla. Navíc Filipa v sedmém klání porazil i průběžně třetí Martin Simon z Jaroměře.

Na čele byla stejná situace jako v minulých dvou kláních. Na dvou okruhové lesní osmičce vyhrál nejlepší veterán soutěže Jirka Doucha z Náchoda (29:59) před nejlepší veteránkou Taťánou Metelkovou z Hradec Králové – 30:03.

Celkově třetí za 30:41 byl Novotný a čtvrtý Simon – 30:56. Pátý Jakub Adámek z Hradce za 31:26 a šestý Filip Lán za 31:46.

V mladých ženách letos poprvé startovala Štěpánka Kučerová 38:05.

Další závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 31. července se startem v 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové a očekává se, že s pořadím hlavně v mladých mužích trochu zamíchá dovolenkový čas. ten už si snad vybral Martin Jor, který trénoval opět v Alpách a teoreticky má alespoň šanci na bednu.