V předposledním devátém závodě Hradeckého běžeckého poháru se očekával souboj předních mužů z víkendového horského maratonu. Martin Jor byl dokonce v elitní desítce, ale nenastoupil. „Nějak ještě dnes cítím nohy, a proto nebudu závodit,“ uvedl před startem. Kdežto nezničitelný Jirka Doucha, který navíc ve středu běží Kunětickou 9 a na maratonu byl na 31. místě, se na vzájemný souboj velmi těšil. „Chtěl jsem ho otestovat jak na tom je, určitě bych na něj zkusil pár nástupů.“

Nakonec však absolutní prvenství získala nejlepší závodnice soutěže, která právě za Douchou v minulých kláních doběhla už třikrát celkově druhá. Domácí Taťána Metelková dala lesní dvouokruhovou mírně členitou osmičku za 30:21. Přesto je nyní v kategorii nad 40 let, aby vyhráala musí dát závěrečný závod.

Druhý Jirka Doucha zapsal 30:58 a je vítězem nad 40 let. Dovolenou si vzal jistý vítěz kategorie do 39 let basketbalista Pavel Novotný. Takže na férovku si to o druhé pohárové místo rozdali Martin Simon z Jaroměře 31:02 a Filip Lán z Opatovic nad Labem – 31:47, ale před závěrečným závodem má Filip stříbrnou pozici také v kapse.

Závěrečný závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 4. září se startem v 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.