Relativnost času si uvědomili diváci srpnové Malé ceny Monaka, jak může být nekonečně dlouhých několik minut. Cílem proběhl vítěz a nekonečné tři minuty nebyl nikdo vidět na obzoru. Až po více jak čtyřech minutách proběhl cílem druhý Jaromír Hradecký ze Skutče.

Přesně po dvou letech překonal za ideálního běžeckého počasí Jan Janů z Hvězdy Pardubice vlastní traťový rekord Malé ceny Monaka – na lesní členité desítce o tři sekundy na 32:01, a to navíc v úvodním kilometru museli běžci obíhat kamion, který zabočil na lesní cestu. Na stejné trati, ale v rámci Velké ceny, která se běhá jednou ročně v říjnu, zaběhl v roce 1998 Jan Pešava, který drží český rekord 27:48 na dráhové desítce, 31:41.

Už před startem byl Honza Janů dobře naladěn. „Vzal jsem svá superrychlá Mizuna a chci si testnout formu“. Po závodě padl po zásluze vyčerpáním na zem a mohl slyšet jenom obdivné komentáře přihlížejících. V následujících týdnech ho čeká náročný program. Mimo jiné běh do vrchu v Alpách, Mistrovství světa v běhu do vrchu, Babický trail a Běchovice. Zajímavou skutečnosti je i fakt, že závod Janů absolvoval bez hodinek, prostě běžel co to dá.