Vítězství jim tak trochu spadlo do klína, nic to však neubírá na jejich skvělém výkonu. Předposlednímu letošnímu dílu Triexpert Cupu panovali v ženské i mužské kategorii vytrvalci, kteří využili absenci lídrů. Tomáš Hrdina si připsal letošní první primát a Lenka Kohnová si doběhla pro třetí triumf v brněnském běžeckém seriálu.

„Sice jsem vyhrál, ale nejlepší na startu chyběli,“ uznal v cíli usměvavý vítěz mužské kategorie, jenž se díky vysokému letošnímu standardu drží vysoko v celkovém pořadí. Před posledním dílem patří Hrdinovi čtvrtá pozice.

Na necelých devět kilometrů dlouhé rovinaté trati po cyklostezce z Obřan do Bílovic nad Svitavou Hrdina zaznamenal čas 30:56 minuty, čímž si na asfaltové trati stanovil letošní maximum. O výhru však svedl poměrně vyrovnaný boj. „Dlouho nás běžela větší skupinka běžců. Nakonec jsme zbyli jen ve dvou a soupeř šel v posledním kopečku přede mě. Nechtěl jsem si to nechat líbit, věřil jsem si a na poslední dvoustovce jsem nastoupil a vedení si udržel až do konce,“ popsal usměvavý atlet, který zaslouží medaili za výdrž a poctivost. Letos totiž zatím nevynechal ani jeden start.

Před Hrdinou se musel sklonit Adam Mihailov, jenž za vítězem zaostal jen o pět vteřin. Letos však zaznamenal suverénně nejlepší výsledek, alespoň co e týče pořadí. Třetí příčku pak o dalších dvanáct vteřin zpět za příjemného podvečera uzmul u řeky Svitavy Vít Ryška, který kraluje kategorii M-B, tedy mužům mezi 40 a 49 lety.

Kohnová měla cestu k prvnímu místo o něco jednodušší. S časem 35:48 minuty druhou Mirku Pešákovou porazila o devatenáct vteřin. „Bylo to fajn. Sice jsem okolo sebe neměla žádnou soupeřku, protože nejlepší holky chyběly, ale zazávodila jsem si s klukama,“ zářila Kohnová v cíli, která bere jako vrchol podzimu maraton v Třeboni.

O stříbro se však strhla velká řež, Lucie Johaníková na Pešákovou ztratila jen čtyři vteřiny. „Neřešila jsem pořadí, běžela jsem své tempo. Do obrátky jsem šla trochu volněji, poté jsem začala stupňovat a stačilo to na druhou příčku. Triexpert beru jako většina běžců tréninkově a vždy si ho moc užiju. Beru ho také jako společenskou událost, kde potkám spoustu lidí podobného smýšlení,“ povídala Pešáková.

V celkovém pořadí se v mužské kategorii na prvních třech místech nic nezměnilo, čtvrtý Tomáš Hrdina však stovkou zmírnil ztrátu na třetího Martina Pohanku už jen na čtyři body a v posledním díle může ještě atakovat stupně vítězů. V ženách se bronzová příčka měnila už po Obřanech. Díky třetí příčce a třináctému započítanému závodu se na ni prodrala Johaníková, která odsunula Petru Mlejnkovou na bramborovou pozici.

Letošní derniéru si Triexpert Cup odbude příští středu 12. září v Pisárkách, pak už na všechny vytrvalce čeká jen závěrečné vyhlášení.

Výsledky: http://www.triexpertcup.cz/…e/zavody.php?…