Do soboty 20. října je možné se za nejvýhodnější startovné přihlásit do jubilejního ročníku ultra závodu jednotlivců – 25. ročníku Pražské stovky. Zatím je přihlášeno přes 200 závodníků. Start, ale i cíl, je v Praze, na trať se běžci vydají v pátek 14. prosince v 24:00.

Vloni závod měřil cca 170 kilometrů, letos pořadatel Olaf Čihák avizuje trasu 125 kilometrů se součtem stoupání 4,5 kilometru.

Kratší trasa, do které ještě nebyla otevřena registrace, bude měřit 60 kilometrů se součtem stoupání dva kilometry a startem v sobotu 15. prosince v Kamenném Přívoze a cílem v Praze.

Do závody jsou přihlášeni nejlepší z loňského poháru ultra běžců CSUT. Fenomenální Eliška Kaniová z Lázní Lipová i Róbert Frohn z Liberce. Eliška vloni vyhrála ženy za 28:45 před rovněž registrovanou Hankou Váchovou – 33:59. V hlavním závodě bude i slovenská moderátorka a herečka žijící v Praze Lenka Vacvalová, která před rokem vyhrála stokilometrovou trasu na P100. Letos si dala v červnu stovku po Krkonoších a byla sedmá.

Loňského vítěze René Mráza (21:42 hodiny) a ani druhého Zdeňka Hrušku (22:23) jsem zatím ve startovce neviděl. Ale je tam třeba Tomáš Štverák, který patřil v minulých letech mezi naši ultra elitu.

Ve startovce jsou tradičně i závodníci ve věku nad 60 let jako třeba manžele Hejkrlíkovi z Litomyšlska, vloni to také dali – 42:18.