Jedním z partnerů sportovní akce Starobělské Lurdy je nedaleko vzdálený Starobělský pivovar, který započal výrobu piva v roce 2014. První várka Starobělského ležáku byla uvařena 21. dubna 2014. Od tohoto dne se datuje tradice starobělského piva.

„Pivo vyrábíme tradičním dvourmutovým způsobem, chceme zachovat původní pivní kulturu a dát lidem kvalitu,“ říká obchodní zástupce společnosti Ing. Daniel Hořínek.

V současné době má pivovar ve stálé nabídce 3 druhy piva, přičemž nejprodávanějším pivem je Starobělský ležák světlý. Pivovar se snaží jít s dobou, a proto do své nabídky zařazujeme také výrobu ochucených piv. Sledujeme trendy na pivním trhu a snažíme se rozšiřovat naše pivní portfolio. Ochucená piva nabízíme v omezeném množství v našich pivnicích a restauracích v závislosti na momentálních skladových zásobách. Velký ohlas sklidilo například višňové pivo.

Jednou z nově otevřených restaurací je Starobělská Koliba v Bělském lese. V letních měsících byla veřejnosti přístupná pouze letní zahrádka s výdejním okénkem. Od listopadu tohoto roku nově zahajuje celoroční provoz kuchyně. Prostory restaurace jsou ideální k pořádání svatebních hostin, narozeninových oslav, či jiných významných akcí. Do budoucna bychom zde rádi vybudovali také malý pivovárek, který by se stal ozdobou restaurace.

Starobělský pivovar je sponzorem několika sportovních klubů a sportovních událostí. „Myslíme si, že pivo ke sportu jednoznačně patří. Starobělské Lurdy vnímáme jako výbornou sportovní událost, která je určena nejen pro zkušené závodníky, ale také pro běžce – amatéry. Navíc se zde potkávají mladší i starší generace, pivo však budeme podávat jen těm starším,“ usmívá se Daniel.

Běhu se zúčastní také někteří z řad pivovarských zaměstnanců, včetně Daniela a Vojty (jednoho ze sládků Starobělského pivovaru). Pivovar se pro letošní ročník Starobělských Lurd stane patronem ultramaratonce Stanislava Kováčka, který bude kroužit na trati po dobu 48 hodin.

A co víc, účastníci závodu a jejich doprovod si budou moci venku koupit Starobělskou desítku za deset korun.