V neděli zakončilo několik stovek běžců běžeckou sezonu oblíbeným podzimním závodem na východním okraji Prahy. Klánovický 1/2 maraton nalákal již počtvrté běžce na krásnou trasu Klánovickým lesem. Účastníci měli na výběr hned několik závodů včetně dětských kategorií nebo běhu se psem. Nejsledovanější kategorií byl již tradičně půlmaraton, ve kterém zvítězil Vítek Pavlišta v traťovém rekordu 1:07:11. Ženskou kategorii ovládla Monika Hloušková, která také pokořila dosavadní rekord, její čas by1:20:53.

Klánovický 1/2 maraton se těší nejen dobré pověstí, což dokazuje zcela naplněná kapacita více jak dva měsíce dopředu, ale i velké oblibě mezi českými i zahraničními běž­ci.

Trasa závodu má minimální převýšení, vede největším pražským lesem a běžci se mohou po cestě kochat krásnou přírodou, užívat si měkkou půdu pod nohama a využívat zázemí a komfortu profesionálního závodu. I to jsou důvody, proč je Klánovický ½ maraton opakovaně řazen běžci i běžeckými servery mezi nejkrásnější závody podzimu.

Nedělní závod však nebyl jen o půlmaratonu, zároveň probíhaly závody na 10km, stále vyhledávanější canicross aneb závody se psy a pro nejmenší účastníky byly připraveny speciální závody v několika kategoriích. Úplnou novinkou byla štafeta na 11+10 km.

Závody mají také krásnou atmosféru, jak nadšeně líčí Adam, který se zúčastnil závodu poprvé: „Dost jsem o tomto závodu slyšel od známých, tak jsem si řekl, že si ho letos také zaběhnu. Moc se mi líbí trasa lesem a za rok se stoprocentně vrátím.“

Klánovické závody mají také jednu zajímavost: místo medailí v cíli účastníci dostávají koláče. „Letos jsme jich objednávali 3400 kusů“ říká ředitel závodu Ondřej Brouček a dodává: „Byla to opět krásná sportovní neděle. Velmi mě těší vzrůstající obliba závodu i účast.“

Klánovický 1/2maraton je pořádán občanským sdružením 3+, které již 12 let pořádá různé typy závodů v okolí Klánovic. Tato akce se konala za podpory Hlavního města Prahy a městské části Praha 21 a Praha Klánovice. Více informací o závodu naleznete na www.klanovickypulmaraton.cz.