Ikonou mezi ultra vytrvalci je Jirka Hofman (48 let) z Prahy. První stovku dal již v květnu 1989. O tomto víkendu jako první obdržel diamantovou medaili CSUT za 100 absolvovaných stovek zařazených do této soutěže.

Jeho celková bilance je však 861 stovek, tedy v průměru jich Jirka dá 30 ročně! Takže vzhledem k tomu, že pracuje jako elektrikář u Českých drah jde občas ze závodu rovnou do práce.

Jirka patřil i mezi naše nejlepší ultra běžce, dvakrát vyhrál český šampionát v běhu na dvacet čtyři hodin a jeho osobák je 220 kilometrů. Letos si splnil i další sen absolvováním v limitu závodu v Alpách o délce 330 kilometrů se součtem stoupání 24 kilometrů, na trati byl šest dnů.

Jeho jubilejní zárež v CSUT s ním na trati, 32 hodin za deště a sněhu, aktivně strávila i jeho manželka Renáta Hofmanová. Také velká příznivkyně ultra, která těch stovek má však „jen“ osmdesát. Letos mimo jiné dala Krakonošovu stovku. Za mlada výkonem 167 kilometrů dokázala vyhrát běh na 24 hodin a byla ve Slovinsku vítězkou závodu na 75 kilometrů za 8:26 hodiny.