Miloš Kratochvíl z pardubické Hvězdy po víkendovém prvenství v krosové desítce si vyrazil zazávodit na třetí závod Zimního poháru Srchu. On moc nezávodil, od startu běžel na čele sám a za vlhkého sněžení a na kluzké trati vyhrál pěti okruhový devítikilometrový závod za 33:07.

O druhé místo bojovala trojice závodníků. Milan Uchytil však závod nedokončil: „Moc to klouže a nerad bych s sebou někde praštil.“ Ale nebyl v tom sám . Opatrně i běžela Taťána Metelková, která obvykle běhá s nejlepšími muži. tentokrát byla celkově pátá za 37:03. „V dnešním počasí, kdy mi to dost klouzalo, jsem to radši nehrotila.“

V předposledním kole unikl z dvojice bojující o druhé místo nejlepší mladík Marek Žampach (34:28) vedoucímu muži letošního Zimního poháru Srchu Jirkovi Douchovi z Náchoda (34:54). Jejich tempu v závodě tentokrát už po prvním kole nestačil vítěz prosincového závodu Lukáš Jukl z Pardubic – 35:04, i když Jirku Douchu v koncovce opět pěkně stáhl.

Zajímavý souboj mezi dvěma borkami z Hradce Králové proběhl o prvenství v kategorii nad 50 let. Přes čtyři kola vedla Hanka Šternerová (54:21), ale při vbíhání do posledního kola bylo na ní vidět, že toho má dost. Pro Hanku Hellerovou (54:00) to byla doslova živá voda a opět vyhrála.

Další pokračování Zimní poháru Srchu bude 13, a to února i března, kdy budou vyhlášeni a oceněni nejlepší pohároví běžci.