Po lednovém druhém místě vyhrál pardubický Marek Žampach únorový závod Zimního poháru Srchu. Za tmy a mírného mrholení dal pěti okruhovou silniční trať za 34:29.

Marek běžel od startu sólo na čele. V průběhu závodu se na druhém místě osamostatnil Jirka Doucha z Náchoda. Při vbíhání do posledního kola se začal na Jirku dotahovat Lukáš Jukl (34:44) a mohlo se zdát, že se zopakuje situace z loňského prosince, kdy Jukl dotáhl v posledním okruhu Douchu a přefinišoval ho na pásce a připravil ho tak o celkové prvenství. Tentokrát bylo vše jinak. Doucha (34:32) nakonec ve finiši ohrožoval Žampacha a doběhl dva kroky za ním. „Zrychlit se mi podařilo v polovině závěrečného okruhu a škoda, že mi to zase nevyšlo,“ uvedl po závodě Doucha, který vede před závěrečným závodem průběžné pohárové pořadí a je vzhledem k momentální formě největším kandidátem na absolutní prvenství.

Bez šance není i průběžně druhý Jukl, ale musel by nejspíše v přímém souboji Douchu porazit, což se mu však v posledních dvou závodech nepovedlo.

Třetí je v poháru s jenom s dvěma starty Žampach, který zřejmě pouze teoreticky může uvažovat i o absolutním prvenství. Musel by vyhrát závěrečný závod a Doucha s Juklem totálně selhat.

Čtvrtá je nejlepší žena poháru Taťána Metelková z Hradce Králové, tentokrát 36:04 a čtvrté místo celkově. Druhá byla Markétka Hronová (na foto s druhým padesátníkem Petrem Schafferem), která dorazila z Litomyšlska – 39:23

Závěrečný pohár zimního poháru Srchu se uskuteční ve středu 13. března se startem v 18 hodin v Srchu na Pardubicku.