I když pořadatelé Iscarex Cupu v průběhu roku vypouštěli signály v tom duchu, že soutěž končí, samozřejmě letos pokračuje. Do 24. ročníku, jehož klání se uskuteční na území tří krajů, hlavně tedy Pardubického, ale i Olomouckého a Hradeckého, je zařazeno šest desítek závodů. Stejně jako v minulých letech se úvodní závod populární soutěže uskuteční pod názvem Deset jarních kilometrů v sobotu 16. března v Kunčině u Moravské Třebové. Online registrace závodu probíhá na stránkách závodu. do 13. března.

Pořadatelé AK Slovan Moravská Třebová budou mít připraven desetikilometrový asfaltový okruh se stometrovým součtem stoupání. V první polovině závodu je sice nejprudší výběh, ale trať v této části vede většinou z kopce a je rychlejší než druhá půlka. Prezentace je od 13 hodin na fotbalovém stadionu, start hlavního závodu je v 15 hodin. Uskuteční se i hobby běh na 3,8 kilometru a závody pro děti.

První dva ročníky závodu vyhrál Ondřej Svoboda z pořádajícího oddílu, jeho traťák z roku 2016 má hodnotu 34:16. Vloni za zimního počasí vyhrál čtyřicátník Tomáš Fliedr v čase 36:13, který se stal i celkovým vítězem Iscarex Cupu 2018.

V soutěži žen obhájila prvenství nejlepší z kategorie 35 – 44 let Alena Kriklová z Jaroměřic v osobním rekordu 42:37. Traťák tak nadále drží vítězka prvního ročníku Martina Nováková časem 41:51. Před hlavním závodem se uskuteční soutěže pro děti.

Pořadatelé vloni v sychravém počasí, které lze očekávat i letos, udělali běžcům radost kvalitním občerstvením. Každá startující žena i letos obdrží při prezentaci kytičku v květináči.

V neděli 17. března pokračuje Iscarex cup v Olomouckém kraji, a to již léta zavedeným závodem Během za břehem. Start závodu na sedm kilometrů je v Zábřehu v 10 hodin, prezentace v budově gymnázia.

www.desetjarnichkm.cz

www.iscarex.cz/…rex-pohar.cz