Třetí pražská část se zapíše čerstvě na běžeckou mapu v sobotu 30. března v novém seriálu Běhej s námi. V jeho třetím díle to bude po Ruzyni a Statenicích tentokrát Suchdol, severozápadní území na levém břehu Vltavy se dvěma labutěmi v erbu.

„Šestikilometrový okruh je opravdu pro všechny, nejsnazší trasa z naší série před nejtěžší závěrečnou v Úněticích (běží se ve čtvrtek 11. 4., pozn. aut.),“ říká Zita Patíková z pořadatelského týmu Kopaninského spolku.

Poběží se povětšinou po zpevněných lesních cestách Tichého údolí po rovině nad řekou směrem na Roztoky s malým pozdvihnutím u obrátky. Celkové převýšení činí jen 91 metrů. Centrum závodu sídlí v Suchdolské ulici v místní komunitní zahradě s amfiteátrem, kde povedou také tratě dětských závodů. A v rámci doprovodného programu se zde představí se svoji produkcí kuchaři z hotelu Hilton.

Děti v pěti kategoriích začnou v 10.30, hlavní závod odstartuje ve 12 hodin. „Těšíme se na hodně rodinnou atmosféru jarní soboty. Běžecký závod přesně zapadá do aktivit, které chceme našim lidem nabídnout,“ potvrzuje podporu lokálního patriotismu také kulturní referentka Zuzana Krumpholcová z radnice městské části Praha-Suchdol. Stejně jako v předchozích zastávkách se i zde vyhlásí nejrychlejší místní běžec.

Nejlepší v jednotlivých závodech v různých věkových kategoriích se mohou těšit na atraktivní věcné ceny. Navíc první tři muži a ženy v absolutním pořadí seriálu si rozdělí celkem 12 000 Kč na finančních prémiích. Pořadatelé myslí i na věrné účastníky a připraví pro ně na závěrečném závodě v Únětickém pivovaru bohatou tombolu.

Registrace už běží na www.sportchallenge.cz, více informací a mapky tratí závodů najdete na www.behejsnami.com