Rozhodla jsem se, že si budu mapovat své začátky s běháním, pokroky a postupně nabývané znalosti s výbavou a možná někoho občas namotivuji k začátkům, nebo posunu dál. S běháním už nějaké ty zkušenosti mám, ale nikdy jsem neběhala pravidelně, což chci teď změnit. A protože nemám čas na fitko a navíc se mi tam nechce trávit hezké slunečné dny, tak jsem se rozhodla, že zkusím běhání s kondičními zátěžemi, které mi poradila kamarádka fitness trenérka. Takto určitě nechci běhat vždycky, ale jen občas a ideálně v měkkém terénu, které tolik nezatěžuje klouby.

Musím Vám říct, že stačí na každé noze 2,5 kila kondiční zátěže navíc a je to teda hodně znát. Nedokážu si představit, že bych měla třeba 20 kg nadváhu a přitom chodila pravidelně běhat. Resp. že bych chodila vůbec běhat, protože opravdu stačí jen pár gramů navíc a člověk to hodně pocítí a to především na svalech zadku a stehen. To jsou ale přesně ty svalové oblasti, které chci trochu vypracovat, zpevnit a mírně zvětšit, takže to vypadá, že měla kamarádka pravdu

Co se týká kondičních zátěží, tak je můžu jen doporučit, ale určitě bych pečlivě vybírala- dříve jsem měla totiž jedny půjčené a nedalo se je mít na nohách dlouho, protože mě začaly brzo dřít. Je třeba vybrat proto kvalitní provedení a materiál, který bude měkký a pohodlný.