Druhý závod královéhradeckého běžeckého seriálu Neflákej se – Hradecká míle se uskutečnil v hradeckých lesích s centrem u lesního bufetu U vlka. Pořadatelé tentokrát připravili běh na míli a osm kilometrů se společným startem.

Další pokračování Hradecké míle je ve středu 17. dubna v Šimkových sadech od 18 hodin, kdy se poběží asfaltová míle a pětka.

V lesích se běželo na širokých rovinatých pískových cestách. Absolutní pořadí dvou nejlepších bylo stejné jako v úvodním klání. Vyhrál Michal Smutný (na foto za 27:06) z Nového Města pod Smrkem, jinak atlet Slovanu Liberec. V úvodním kilometru ho zkoušel potrápit domácí Václav Tomíček (29:04).

Běžci jsou motivováni k výkonu tím, že po prvním kole je společná rychlostní prémie pro obě tratě. „Soupeř běžel před mnou asi do kilometru. Pak jsem šel před něj a měl v prvním kole už celkem náskok,“ řekl po závodě vítěz, který v Hradci studuje vejšku. „Jsem v prváku na farmačce a studium je nyní celkem záhul.“

V prvním klání byl Václav Kahl z Předměřic pátý a tentokrát třetí za 30:00, když porazil minule bronzového Jana Lněničku – 30:02.

V ženách si běžela pro bezkonkurenční prvenství Katka Kubiasová z Vlčkovic – 32:18. Minule před ní doběhl Pavel Volár, ale tentokrát mu nedala šanci – 32:51. Druhá Karolína Smetanová z MC Český ráj dala 34:09 a třetí Šárka Vachalová z Hradec 37:28.

Míli vyhrál za 5:55 opět Jan Chlupáč z Železného Brodu.