Na slavnostním předávání cen Sportovec roku 2018 v Ostravě byla zastoupena široká plejáda sportů. Motocyklista Vojtěch Schwartz, baseballisté Arrows Ostrava, stolní tenista Šimon Bělík a také bývalá atletka Táňa Netoličková. Stala se teprve druhou ženou, která získala ocenění Sportovní legenda.

Jedna z nejúspěšnějších atletek vítkovické historie byla a stále je ostravskou patriotkou a v současnosti působí jako ředitelka Centra individuálních sportů Ostrava a také trenérka. Cenu převzala od bývalé gymnastky Adolfíny Tačové, které se této pocty dostalo jako první ženě. Další ceny předávali náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová a předseda městské komise pro sport a volný čas Martin Bednář.

Táňa Netoličková vybojovala získala stříbrné medaile na MS v atletice 1983 v běhu na 400 m a ve štafetě 4×400 m, je halovou mistryní Evropy 1984 v běhu na 400 m, držitelka stříbrné medaile ze štafety 4×400 m a bronzové medaile v běhu na 400m na ME 1982 v Athénách. „Moc ráda vzpomínám na mistrovství světa v Helsinkách v roce 1983, kde jsem mohla závodit proti Američankám. Mým velkým vzorem byla polská běžkyně Irena Szewinská, která před pěti lety přijela na Zlatou tretru a já s ní strávila celý den,“ vzpomínala během slavnostního večera Táňa Netoličková.

Zdroj: www.atletikavitkovice.cz