Suverén letošního ročníku Neflákej se – Hradecká míle Michael Smutný, tři starty a tři absolutní prvenství, z Nového Města pod Smrkem našel ve třetím závodě, který se uskutečnil na třech okruzích v královéhradeckých Šimkových sadech, konečně soupeře. Přes dvě kola stačil jeho tempu orienťák Jan Gebrt z hradecké Slavie.

Smutný si na pětikilometrové trati zlepšil letošní osobáček na 16:04, druhý Gebrt ztrácel v cíli tři sekundy. Celkově třetí Jan Stoklásek dal 16:56. „Nevěděl jsem jak to dnes pojmout, zda zase tréninkově či závodně. Navíc se mi celkem špatně dýchalo a soupeř mě donutil fakt makat,“ řekl v cíli vítěz.

Druhého prvenství v Hradecké míli na pětikilometrové trati dosáhla Barbora Zoubková z MC Český ráj. Zajímavé je, že dosáhla stejného času jako v úvodním klání, kdy ji naháněla Katka Kubiasová, která tentokrát nestartovala – 20:24.

Druhá byla trutnovská lyžařka Jana Adámková (na foto) za 21:11 a třetí Šárka Šáchová z České Třebové 21:39. Celkově pátá byla nejlepší padesátnice Zdeňka Jonášová z Hradce Králové za 24:13. Další veteránka Eva Berná ze Svinar si posunula osobák na této trati o osm sekund na 26:36.

Závod na jednu míli vyhráli Lukáš Filip za 6:40 a Barbora Chalupková za 8:10.

Čtvrtý závod Neflákej se – Hradecké míle se uskuteční na lesních rovinatých tratí v Hradci Králové – Malšovicích se startem a cílem u Bufetu u vlka 8. května v 18 hodin.

Jeden z hlavních pořadatelů seriálu Hradecká míle, český reprezentant v triatlonu Jan Volár, se stal absolutním vítězem květnové Pardubické 9, v které startovalo téměř tři sta běžců.

Druhý doběhl veterán Jindra Král z Iscarexu, který si toto umístění zopakoval o pár dní později i v sedmikilo­metrovém krosu na Náchodsku, kde ho porazil v traťáku Kamil Krunka z Náchoda, který byl třetí na nedávném českém mistrovství v běhu na dráze na deset kilometrů.