Slunečné počasí, přírodní scenérie údolí Moravské Sázavy a rodinná atmosféra přilákali na start 7. ročníku půlmaratonu v Zábřeze na start 128 běžců. Stejně jako v předchozích ročnících byl uplynulý víkend ve znamení téměř letního počasí, což dokonale prověřilo formu všech účastníků z nichž mnozí vyzkoušeli porci 21,0975 km poprvé v životě.

Celkovým vítězem se stal Adam Žanda z TJ Šumperk s časem 01:22:46 před Tomášem Fabiánem a Jakubem Jílkem. Nejrychlejší ženou pak byla Barbora Nováková z Atletiky Žamberk, která zvítězila s časem 1:32:53 před Martinou Trojákovou a Adélou Hénkovou.

To že běhat dlouhé distance je možné v každém věku prokázal při svém pátém startu v Zábřeze osmdesátiletý Jirka Engliš ze SOKOL Opava, který závod uběhl v čase 3:10:21. jeho výkon pak při vzhlášení výsledků sklidil dlouhý potlesk a Jirka přislíbil účast na dalším ročníku. Svůj první půlmaraton si zde zaběhla i Šarka Kozlanská, dcera Jirky Kozlanského – zábřežského atleta-soupeře Emila Zátopka, kterému je závod od roku 2017 věnován jako memoriál.

Pořádající oddíl Atletika Zábřeh děkuje všem účastníkům, kteří svou účastí a výkony pomohli vytvořit úžasnou atmosféru a těší se na konci května 2019 na dalším ročníku. Pořadatelé uvítají vaši zpětnou vazbu (náměty a připomínky), které využijeme při přípravě dalšího ročníku. Tyto podněty prosím zasílejte na adresu ondrej.jasek@email.cz

Výsledky

Fotogalerie – Heda Sedláčková