V sobotu 20. Července se na Horečkách (kousek od Frenštátu p. R.) uskuteční 1. ročník závodu pro širokou veřejnost – Beskydský biatlon 2019, který se skládá z běhu (lesní trail) a střelby na biatlonové terče z laserových pažebních pušek (používaných na oficiálních biatlonových závodech). Závodníci budou mít tak možnost zažít nenahraditelnou atmosféru plnou adrenalinu jak na střelnici, tak také v průběhu trati, kde do posledních metrů není nic jisté.

Závod bude probíhat formou dvoučlenných štafet v areálu na Horečkách a to na 2 km lesním okruhu – první kilometr se poběží trailovou cestou z kopce dolů a druhá polovina trati bude naopak ozdobena záverečnýma serpentýnama s výhledem na malebné město Frenštát.

Předávka štafet bude probívat v zázemí akce u Valašské hospody U Janíka, kde se bude také nacházet biatlonová střelnice. Členové týmu se budou vždy střídat po jednom kole – celkem tak každý závodník uběhne 3 okruhy a bude absolvovat jednu střelbu v leže a dvě ve stoje. Při nesetřelení každého terče musí běžec absolvovat trestné kolečko o délce 150 metrů. Závod se bude startovat ve třech vlnách.

Přijďte si zazávodit a nebo povzbudit účastníky o letním víkendu. Stačí si jen sehnat parťáka a registrovat svůj tým. Výtěžek z akce půjde na nadaci Haimaom na podporu transplantace kostní dřeně.

Více informací najdete na webových stránkách:

http://www.beskydsky-biatlon.estranky.cz/