Ve středu, v očekávaný nejteplejší den tohoto roku, se uskuteční Velká cena Kunětické 9 (K9), jako šestý závod tohoto běžeckého seriálu. Start je v 18 hodin a poběží se na obvyklých tratích na dominantě Pardubicka Kunětické hoře o délce 9 a 4,5 kilometru.

„Tradičně je závod vyhlašován i jako samostatná sportovní akce. Tím pádem se ve středu bojuje o medaile, ceny, ale i bonusové body na celkové pořadí v poháru,“ uvedl pořadatel Jakub Jaroš a dodal: " Vzhledem k počasí bude na 4,5 km a 5,5 km na velkém okruhu občerstvovačka s vodou. V cíli budou připraveny koláče od Mlýna Janderov. K pití bude voda, Cola, iontový nápoj."

Vloni vyhrál absolutně Jaromír Hradecký ze Skutče, který byl nejlepší o minulém víkendu v Krkonošském půlmaratonu v Žacléři. V ženách loňskou pohárovou suverénku čtyřicátnici Marcelu Rambovou, ta si dala v červnu ve Švýcarsku Scenic trail o délce 113 kilometrů, který byl však vzhledem k počasí předčasně ukončen, když Marcele běžící v první desítce chybělo do cíle 12 kilometrů, porazila mladičká Ivana Machačová z Doudleb nad Orlicí.