Takový standardní TRIEXPERT CUP. Těmito slovy shrnul dvanáctý díl oblíbeného brněnského běžeckého seriálu šéf podniku Jan Huppert. Pro prvenství si totiž při letošní druhé zastávce na 7,1 dlouhém okruhu v okolí Palackého vrchu doběhl v čase 24:40 Adam Szymanik. Letošní fantom seriálu přitom zaznamenal už sedmou výhru a s přehledem zatím kraluje celkovému pořadí.

Na trati se závěrečným drsným výběhem tentokrát scházel letošní největší Szymanikův konkurent a loňský vítěz celkového pořadí TRIEXPERT CUPu Vlasta Lysák. Neukázal se ani jiný srovnatelný vytrvalec, Szymanik tak měl cestu k triumfu volnou. Druhého Lukáše Sourala porazil o víc jak půl minuty. I to však pro tradičního účastníka Sourala znamená úspěch a zdá se, že se po zdravotních potížích z úvodu sezony pomalu vrací do své obvyklé formy. Na stupně vítězů se dostal pro něj po nezvykle dlouhé době. Soural zvládl i boj s nakonec třetím Adamem Mihalovem, jenž za ním zaostal jen o pár vteřin.

V poslední době počasí sportům vytrvalostního charakteru přeje a ani středeční podvečer nebyl v Brně výjimkou. Přívětivých podmínek využil i Szymanik, který svůj čas z první letošní zastávky na „Palačáku“ vylepšil o patnáct vteřin.

V ženách první dvě příčky kopírovaly minulý díl na kopcovité Myslivně. Čtvrté letošní vítězství si za čas 29:57 minuty připsala zkušená Lucie Vaculová a druhá s odstupem víc jak minuty finišovala Petra Mlejnková. Je přitom trochu úsměvné, že Mlejnková dosáhla na vlas stejného času jako při minulém zápolení na stejné trati. Jen na třetím místě přišla změna. Minule bronzovou Barbaru Janíkovou, vystřídala Lenka Topinková. Do závodu kolem medláneckého letiště se vydalo 244 běžců. To je sice téměř o padesát míň než na stejné trati před víc jak měsícem, vzhledem k prázdninám v plném proudu jde však pořád o velmi pěkné číslo. Vlna zájmu o běh nepolevuje.

Příští středu 24. července otestuje účastníky TRIEXPERT CUPu letos podruhé nejdelší trasa v líšeňském Mariánském údolí.

Výsledky