Borec s osobákem na desítku pod 30 minut si přijel zaběhat na osmý závod běžeckého poháru Neflákej se – Hradecká míle. Letos se po třetí běželo v hradeckých lesích na okruzích v okolí Bufetu u vlka.

Třicátník Daniel Noah, který už delší dobu žije u nás, dal hlavní závod, který má přesnou délku 7,8 kilometru a uskutečnil se na jednom mílovém a dvou delších rovinatých okruzích, za 26:14 a v cíli měl více jak tříminutový náskok před druhým Martinem Písařem – 29:40. Celkově třetí byl pravidelný účastník Jan Lněnička za 30:12. Letošní pětinásobný pohárový vítěz a opět absentující Michael Smutný tu běžel nejlépe za 27:06.

Jelikož se do hodnocení počítá šest nejlepších výkonů má to asi Smutný těžce pod kontrolou. Ani nejlepším ženám seriálu se nechtělo závodit. Katka Kubiasová, která doprovázela na míli nejmladšího syna a vyhrála zde při prvním závodě za 32:18, a Barbora Zoubková, ta teda běhá závody v Šimkových sadech, byly vlastně v roli diváků.

Druhou lesní míli vyhrála Kateřina Šimáková, ale tentokrát dala o více jak minutu horší čas (39:10), a to stačilo na čtvrté místo. Překvapivou, ale suverénní, vítězkou se při prvním startu v seriálu stala Šárka Vachalová za 36:26. „Závody moc neběhám, věnuji se spíše posilovně a třeba jízdě na kole. Běžela jsem zde Vánoční půlmaraton a tehdy jsem měla nějaké ambice, ale ty vzaly v závodě za své. Dnes to překvapivě vyšlo.“

Druhé místo vybojovala padesátnice Zdeňka Jonášová (38:42). „Do posledního kola jsem vbíhala jako čtvrtá, takže mi suprově vyšel závěr“. Třetí byla Tereza Škardová za 38:47.

Míli vyhrál Matouš Kubias za 6:57, jeho malý brácha Toník dal 10:44. Ženy Hana Benešová za 8:18.

Ani pořadatelé v červenci nezaháleli. Náš nejlepší triatlonista na krátkých tratích Jan Volár se zúčastnil závodu Světového poháru v Maďarsku, odvážně se pokusil v kole ujet, ale nakonec dojel ve vedoucí téměř třicetičlenné skupině: „Postoupil jsem jako jediný Čech do finále a tam jsem zkusil zaútočit na kole, ale nepodařilo se a dojeli mě, nakonec 21 místo. Kdybych měl po kole 20 až 30 sekund náskok, dalo by se uvažovat i o bedně. Ale jestli budu desátý nebo dvacátý, je mi skoro jedno.“

Jeho bratr Tomáš Volár jako zpěvák se skupinou Glad For Today v rámci jednoho rockového festivalu vyhrál soutěž, kde první cenou bylo záříjové vystoupení v Kanadě.

Devátý závod seriálu Neflákej se – Hradecká míle se uskuteční ve středu 14. srpna v Šimkových sadech se startem v 18 hodin.