Vypij pivo, uběhni kolo. Opakuj ješte třikrát. Disciplína se seriózním světovým šampionátem, závodníky z Diamantové ligy a stále rostoucím zájmem veřejnosti i sponzorů. Do Česka však teprve proniká.

Možnost vyzkoušet si mílový běh (1609 m) se čtyřmi pivy budou mít v sobotu 10. srpna elitní běžci i hobíci, chystá se závod Pivní mile Hranice 2019. Na své si přijdou i diváci. Minulému ročníku dominoval Slovinec Igor Alpner a letos se na start chystá dokonce evropská atletická špička.

Pozornost si ale zaslouží i výkony rekreačních běžců a neběžců. Pro některé je tato disciplína jedinou příležitostí, jak oběhnout čtyřikrát atletický ovál. Účastníci budou rozděleni podle výkonosti do přibližně dvacetihlavých rozběhů, které startují odděleně.

Každý si tak Pivní míli vychutná v odpovídající společnosti. Skupiny mohou závodit také v soutěži týmů. Poslední disciplínou dne budou čtyřčlenné štafety – každý jedno pivo a jedno kolo.

Akce se koná na stadionu SK Hranice a závodu předchází fotbalové derby Hranice – Přerov. Vybíhá se přibližně půl hodiny po závěrečném hvizdu. První elitní běh startuje v 18:15.

Vojta Podjukl

Facebook závodu

Web závodu