Podobné pocity pozná při závodě občas asi každý běžec. Tělu a hlavně hlavě se vůbec nechce a v hlavě se hned od začátku honí myšlenky, proč tu vlastně člověk běží a zda to není lepší zabalit. To se přesně stalo při středečním patnáctém dílu brněnského TRIEXPERT CUPu známé postavě seriálu Vlastu Lysákovi. Pověstný nezmar s přezdívkou brněnský terminátor zažil při kopcovité Myslivně pocitově bídný závod, přesto bral druhé místo. Na vítězného Adama Szymanika, jenž si na sedm kilometrů dlouhé houpačce doběhl v čase 27:05 minuty už pro devátý letošní primát, ztratil Lysák deset vteřin.

„Vůbec se mi nechtělo běžet. Myslel jsem i na to, že závod dojdu. Nohy jsem měl sice dobré, ale tělu a hlavě to nešlo. Přitom v sobotu při běhu na Kraličák jsem se cítil výborně. Ještě že jsem si dal dopoledne rychlé úseky, jinak by to bylo ještě horší. Podobný trénink mi vždy pomůže. Zpočátku jsem si nechal kluky odskočit, ke konci jsem měl Adama kousek před sebou a kdybych byl v lepším rozpoložení, zabojuju o výhru. Takhle jsem to neřešil,“ vyprávěl Lysák, jenž sobotní běh do vrchu dokončil na třetím místě.

Je trochu kuriózní, že Lysák na bláznivé trati, která se skládá ze tří rozdílných okruhů, dosáhl stejného času jako před měsícem na stejném místě. „Myslel jsem, že na tom budu o trochu líp. Občas je však těžké najít tu správnou motivaci. I svým svěřencům říkám, že by neměli tak často závodit, ale TRIEXPERT CUP už jsem měl v hlavě, tak jsem na něj šel. Navíc jsem se na něj i těšil, protože jsem zpočátku seriálu tak často nechodil,“ líčil osvalený univerzál, který se nezalekne jen tak nějaké vytrvalecké výzvy.

Szymanik se na svůj čas z letos první Myslivny díval ve středu hodně zdaleka. Zaostal za ním víc jak o půl minuty. Jeho výkon poznamenalo nepříjemné počasí, i když na výhru mu to stačilo. „Panovala klasická pračka. Když svítí sluníčko a je horko, ještě se to dá. Pokud je však dusno jako nyní, běhá se v tom špatně,“ podotkl Lysák na adresu počasí.

Na první dva muže, kteří spolu často svádí napínavé souboje, tentokrát nestačil v cíli třetí Lukáš Soural. Za Szymanikem zaostal útlý atlet o třičtvrtě minuty a potvrdil, že kopce nepatří mezi jeho nejsilnější stránku.

V ženách neměla konkurenci orienťačka Tereza Novotná. V čase 30:26 minuty dorazila do cíle na celkové dvanácté příčce a druhé ženě Lence Kohnové nadělila víc jak dvě minuty. Ze čtyř letošních startů si tak připsala už třetí triumf. Třetí pozici o další necelou půlminutu nazpět obsadila Zuzana Ožanová, jež letos se starty v TRIEXPERT CUPu šetří. Myslivna pro ni znamenala teprve třetí start.

Další středu 14. srpna se oblíbený podnik letos už potřetí podívá do okolí Palackého vrchu, kde je na programu přes sedm kilometrů dlouhý lehce trailový okruh. Startovní výstřel zazní opět v šest hodin večer.

Výsledky