Devátý závod běžeckého seriálu Neflákej se – Hradecká míle se uskutečnil na rovinatém mílovém okruhu v Šimkových sadech. Vzhledem k tomu, že nejlepší běžci seriálu jsou přespolní, studují v Hradci Králové vysoké školy, a v minulých kláních absentovali a do celkového pořadí se počítá osm nejlepších umístění, udělali si prázdninový výlet do Hradce.

Roli favorita potvrdil Michael Smutný z Liberecka, ale tentokrát měl poprvé soupeře po celý závod. Běžel s ním triatlonista Pavel Petrásek, který dokonce vyhrál rychlostní prémii po prvním kole. V cíli byl však první Smutný za 16:35, jeho traťák má hodnotu 16:04, Petrásek dal 16:43. „V posledním kole jsme už neběželi tak na krev, spíše jsme taktizovali,“ řekl v cíli vítěz.

Třetí byl další vysokoškolák z Liberecka Václav Tomíček za 17:46 a čtvrtý Jan Lněnička za 18:39. Zajímavě se začíná vyvíjet soutěž o nejlepší pohárové umístění v ženách. V dosavadních závodech byly nejlepší Barbora Zoubková a Kateřina Kubiasová, ale ty o prázdninách opakovaně nestartovaly a zřejmě mají situaci pod kontrolou, protože do konce soutěže se ještě uskuteční pět závodů. Zatím průběžně vede Eva Berná, která má však již osm startů.

V deváté Hradecké míli vyhrála, v soutěži poprvé, Andrea Lebedínská za 23:20 před Lucii Mrázovou – 23:36 a Kateřinou Šimákovou – 24:10, která již jedno absolutní ženské prvenství vybojovala.

„Tak jsme se sešli v celku hojném počtu a navíc jsme zaseli novou tradici – vítěz vždy po vyhlášení vypráví vtip. Tak se připravte,“ uvedli na stránkách závodu pořadatelé. Takže tentokrát nás Michael Smutný pobavil vtipem o teflonové pánvičce, s kterým prý soutěžil na základní škole. Lze očekávat jeho další fóry třeba ze střední či vejšky.

Desátý závod Hradecké míle se uskuteční 4. září od 18 hodin opět v Šimkových sadech.