V Jeseníkách se konal už po jedenácté Jesenický maraton.

Tentokrát se na startu objevilo více kvalitních běžců, takže se dalo očekávat, že padne traťový rekord.

A to se taky stalo.

Postaral se o něj famózně běžící Jiří Čípa (Salomon/Suunto), který se dokonce dostal pod 3 hodiny. Jeho vítězný čas zní 2:58:29!

Dosavadní rekord Davida Pelíška překonal o 17 minut.

I další dva běžci dosáhli rekordních časů, druhý Honza Zemaník (Salomon/Suunto) dosáhl na čas 3:10:34 a třetí Tomáš Křivohlávek na 3:12:17.

Za zmínku také stojí kvalitní časy Marka Causidise (Buff/Salomon – 3:15:57) a Oldřicha Kokoška (Sachasport Dynafit – 3:17:48).

Ženy ovládla Polka Natalia Tomasiak (Salomon/Suunto team Poland – 3:55:24). Druhé místo vybojovala Magda Horká (4:03:00), třetí pak Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava – 4:06:00).

„Povedená premiéra na Jesenickém maratonu, podtržená druhým místem, v dobrém čase 3:10 hod. Hezký běžecký souboj s klukama ze Salomon týmu od startu až do posledních kilometrů, kde se rozhodlo. Obrovská gratulace Jirkovi Čípovi, který běhá v neuvěřitelné formě. Teď budu trochu odpočívat a ladit formu na ME ve skyrunningu v Itálii, které bude konat už za dva týdny,“ podělil se o své dojmy na Facebooku se svými fanoušky druhý Zemaník.

Účastí na všech 11 ročnících se může pochlubit Jaroslav Hrabuška z MK Seitl Ostrava.

Výsledky